JEZIVA PODUDARNOST: Jovan, sin Sande Rašković Ivić, ubio se na dan svetitelja koji se zvao isto kao on!
Foto: Zorana Jevtić, Privatna arhiva

tragedija

JEZIVA PODUDARNOST: Jovan, sin Sande Rašković Ivić, ubio se na dan svetitelja koji se zvao isto kao on!

Crna Hronika -

Jovan Ivić (24), sin potpredsednice Narodne stranke Sande Rašković Ivić i unuk nekadašnjeg lidera Srba iz Krajine, Jovana Raškovića, pronađen je mrtav juče ujutru na pločniku ispred zgrade u centru Beograda u kojoj je stanovao.Ivić je, kako se sumnja, izvršio samoubistvo oko 5.40 časova.

Već pokušavao

- Telo mladića pronašli su prolaznici. Oko vrata je imao obmotan USB kabl, a sumnja se da je skočio sa petog sprata zgrade u kojoj je stanovao. Navodno, on je jedan kraj kabla pokušao da veže i za kvaku prozora i obesi se, ali je potom skočio - rekao je izvor iz istrage. Policija i Hitna pomoć došle su po pozivu građana, ali nažalost, lekarska ekipa mogla je samo da konstatuje smrt mladića. - Telo je, po nalogu tužilaštva, upućeno na obdukciju - dodao je sagovornik.

stradali mladić
stradali mladićfoto: Facebook

Nekoliko sati pre tragedije Jovan je na svom Fejsbuk profilu postavio neobičnu poruku, u kojoj je naveo da "nikada ne prizivate Nečastivog". On je napisao da je bol neizdrživ, te da Satana stanuje u njemu, kao i da su ga "poroci preko kojih se predao njemu (đavolu) smlavili do kraja".

Oproštaj

- Oprosti, majko i oče na svim paklovima, sestrice drage i mili sestrići, prijatelji kakve je čovek samo mogao zaželeti. Oprostite i hvala vam sve velike ljubavi moje, bio sam mračan u svojoj demonskoj prirodi često, a život ste mi učinili srećnim. Shvatio sam da su ljubav i politika jedine dve stvari oduvek koje su me pokretale - pisao je Ivić. - Prva beše blaženstvo sa mukom, drugo trovačnica, ali ponukana ljubavi prema ovoj zemlji i svih potlačenih, ma svih ljudi ovog sveta. Lud jesam, ali ovo je pakao. Najgori osećaj što ništa stvarno nisam doprineo drugima. Ego beše jak. Oprosti, Gospode Isuse Hriste, što te izdah i napustih. I ne brinite se brižni, nije ovo oproštajno pred harakiri. Dosad mi je sudbina ukazala da nema te lake opcije i da mora svakako da se igra ova đavolja igra, najlepša i najoporija do kraja. Nema prečice, bato. Samo mi je dosta pretvaranja, nek zna ceo svet za lajsnu moju, pa nek sam deklarisano lud u zemlji ludaka. Vaskrsenja ne biva bez smrti, a smrti nema, ima seoba - napisano je nekoliko sati pre tragedije.

Praznik

Komšije porodice Rašković Ivić kažu da su Jovana poznavali iz viđenja.

- Mislim da je tu živeo sa majkom, znali smo da je Sandin sin. Bio je zaista divan mladić, uvek je bio pristojan. Iz tog stana se nikad nije čula buka, niti su imali kakvih problema. Ne znamo šta bi moglo da dovede do ove tragedije - ispričale su potresene komšije:

- Mnogo nam je žao, zaista smo zatečeni. Strašna nesreća na ovako veliki praznik, Svetog Jovana.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track