KAVČANI I ŠKALJARCI ŽESTOKO UDARILI PRE GODINU DANA: U jednom danu sprečene čak 4 likvidacije u tri grada Crne Gore!
Foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

rat klanova

KAVČANI I ŠKALJARCI ŽESTOKO UDARILI PRE GODINU DANA: U jednom danu sprečene čak 4 likvidacije u tri grada Crne Gore!

Crna Hronika -

Policija Crne Gore uspela je prošle godine na današnji dan da spreči čak četri likvidacije visokopozicioniranih pripadnika "kavačkog" i "škaljarskog" klana!

Policija je podsetimo, tada imala pune ruke posla 22. januara, kada je uspela da spreči likvidacije u tri različita grada u Crnoj Gori.

- Na aerodromu u Tivtu sprečeno je ubistvo sada već uhapšenih Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i njegove desne ruke Marka Miljkovića, koji su bili u poseti Radoju Zviceru, navodnom vođi kavačkog klana, dok je druga sprečena u Budvi, gde su Kraljevčani Lazar I. i Strahinja S. hteli da smaknu Marka Ljubišu Kana, visokopozicioniranog člana škaljarskog klana - objašnjava izvor i dodaje:

- Istog dana smrt je izbegao i Slobodan Kašćelan, navodni vođa kavačkog klana, koji je tog dana trebalo da ide na suđenje u Viši sud u Podgorici.

Veljko Belivuk i Marko Miljković

miljković i belivuk
miljković i belivukfoto: Shutterstock, MUP RS

Belivuk i Miljković došli su 17. januara 2021. u Crnu Goru u posetu Radoju Zviceru, navodnom vođi kavačkog klana, i tada su privedeni na informativni razgovor. Nakon toga su pušteni, čuvali su ih, navodno, "kavčani". Kada su 22. januara hteli da se ukrcaju na avion u Tivtu, sprečena je likvidacija, jer su istražitelji sve vreme pratili Belivuka, a osumnjičeni su uhapšeni.

- Kao naručilac ove likvidacije označen je Janko Vukadinović, koji je godinama na robiji u Spužu zbog niza krivičnih dela, a označen je kao pripadnik škaljarskog klan - podseća naš sagovornik. Belivuka i Miljkovića, kao i njihove saučesnike, Tužilaštvo za organizovani kriminal optužnicom tereti za pet monstruoznih ubistava u kući u Ritopeku, dok je istraga o šestom ubistvu u toku.

Marko Ljubiša Kan

Kraljevčani Lazar Ilić i Strahinja S. uhapšeni su 22. januara u štek stanu u Budvi jer su pokušali da likvidiraju Marka Ljubišu Kana, visokopozicioniranog člana škaljarskog klana i prijatelja Luke Bojovića. Za Ilićem je u septembru 2020. raspisana poternica zbog sumnje da je u garaži TC "Ušće" u Beogradu ubio Aleksandra Šarca, koji je bio saradnik "škaljaraca".

- Ilić je navodno imao zadatak da u Budvi likvidira i Marka Ljubišu Kana - rekao je ranije izvor Pobjede i dodao:

- Policija je uhvatila određene kontakte koji povezuju Belivuka, Radoja Zvicera, kao i Lazara Ilića. Kod Ilića su pronađeni pištolj, kriptovani telefon i lažni pasoš.

Slobodan Kašćelan

slobodan kašćelan
slobodan kašćelanfoto: youtube/Vijesti Online

Plan koji je imala kriminalna grupa koja je tada htela da ubije Slobodana Kašćelana, navodnog vođu kavačkog klana, osujetila je policija. Naime, Kašćelan je 22. januara trebalo da se pojavi na suđenju u Višem sudu u Podgorici, gde mu se sudi zbog pranja para, ali je ono otkazano. Pakleni plan ove grupe bio je da aktiviraju improvizovanu eksplozivnu napravu koju bi postavili tako što bi motociklom prišli njegovom vozilu i magnetom je prikačili.

- Dvojica članova grupe na motoru, kako veruju specijalni tužioci, trebalo je da sačekaju detonaciju razorne bombe, a ukoliko bi Kašćelan ostao živ, oni bi mu prišli i pucali u njega iz blizine - prenele su ranije mediji.

Inače, Kašćelan je u pritvoru u Spužu od aprila, dok je Zvicer u bekstvu i za njim je raspisana poternica. Crnogorsko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv njih dvojice, kao i njihove ekipe za stvaranje kriminalne organizacije, ali i za ubistvo, otmicu i druga teška krivična dela.

HRONOLOGIJA

Sprečene likvidacije prošle godine u Crnoj Gori

x 22. januar - Veljko Belivuk i Marko Miljković u Tivtu

x 22. januar - Marko Ljubiša Kan u Budvi

x 22. januar - Slobodan Kašćelan u Podgorici

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track