TELO PRONAŠLI POSLE 18 DANA: Matej podsetio na misteriozni nestanak devojke (20) iz Australije TRAG JOJ SE IZGUBIO ČIM JE STIGLA
Foto: Printscreen/MUP Srbije, Privatna Arhiva

istraga u toku

TELO PRONAŠLI POSLE 18 DANA: Matej podsetio na misteriozni nestanak devojke (20) iz Australije TRAG JOJ SE IZGUBIO ČIM JE STIGLA

Crna Hronika -

Već duže od tri nedelje traje potraga za Matejem Perišem (27) iz Splita koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu.

Hrvatsku javnost je slučaj nestalog Splićanina podsetio i na kobni nestanak mlade Australijanke Brit Laforne (20) koja je iz Melburna u Dubrovnik doputovala 17. septembra 2008. godine.

Dvadesetogodišnjakinja je odsela u apartmanu, ubrzo je otišla u obilazak grada, a nakon toga joj se izgubio svaki trag. Poslednji put je viđena u toku noći u klubu "Fuego" na Pilama. Njen nestanak prijavio je vlasnik apartmana, a telo nesrećne devojke pronađeno je 18 dana nakon nestanka u moru. Obdukcijom je utvrđeno da Bri nije umrla nasilnom smrću, ali njena porodica i dalje tvrdi suprotno. Godinama navode da slučaj nije rešen i da postoje osobe koje znaju šta se dogodilo.

Anta Židića, tadašnjeg načelnika Odeljenja opšteg kriminala u PU dubrovačko-neretvanskoj, koji je vodio potragu za Australijankom, slučaj nestalog Mateja podsetio je na nestanak Brit Laforne, ali ipak iističe da su situacije različite.

- Ne znam tačne informacije, ali prema snimcima koje sam vidio u medijima može se zaključiti kako nešto nije u redu s obzirom na to da zimi trči ulicom u kasno doba bez jakne. Sve to ukazuje kako situacija nije bila ok. On je očito bio pod stimulansima ili je bežao od nekoga, a uz to nije išao na pešački prelaz ili trotoar. Još jednom naglašavam, ne znam detalje, to znaju oni što su uključeni u potragu - kazao je Židić.

Penzionisani policajac se osvrnuo i na istragu.

- Ljudi koji vode istragu sigurno su razgovarali s brojnim akterima ovog slučaja i s tim informacijama ne idu vani - rekao je Židić.

Mladi Matej Periš iz Splita, podsetimo, nestao je u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra. Iz potpuno nepoznatih razloga Periš je oko 1.20 posle ponoći istrčao iz kluba "Gotik" u kojem je bio sa društvom i od tada mu se izgubio svaki trag.

(Kurir.rs/Dubrovački dnevnik)

Bonus video:

14:06

Blažo Marković otkriva: Zašto Matejevi prijatelji nisu prijavili nestanak odmah?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja