OSLEPELA POSLE JEZIVOG NASILJA: Pijani muž joj prstima pritiskao očne jabučice, jer mu je prodala stvari, osuđen na 10 godina!
Foto: Shutterstock

apelacioni sud u beogradu

OSLEPELA POSLE JEZIVOG NASILJA: Pijani muž joj prstima pritiskao očne jabučice, jer mu je prodala stvari, osuđen na 10 godina!

Crna Hronika -

Apelacioni sud u Beogradu osudio je na maksimalnu kaznu od 10 godina zatvora Đ. R. koji je prvostepenom kaznom bio osuđen na dve godine manje zbog toga što je 18. februara prošle godine u Velikoj Plani brutalno pretukao vanbračnu suprugu i naneo joj teške telesne povrede. U obrazloženju odluke kojom je Đ. R. kaznio sa 10 godina zatvora, Apelacioni sud navodi da je pretučena žena posle nasilja koje je preživela, oslepela.

- Po nalaženju Apelacionog suda prvostepeni sud je prilikom donošenja odluka o vrsti i visini kazne pravilno utvrdio olakšavajuće okolnosti, korektno držanje okrivljenog pred sudom a od otežavajućih okolnosti da je višestruki povratnik, da je oštećena kritičnom prilikom zadobila teške telesne povrede usled čega je nastupilo potpuno slepilo, 100% procenata sa mogućim komplikacijama koje su vrlo izvesne, te da ne postoji šansa da će se oporaviti - navodi se u odluci suda.

Po mišljenju Apelacionog suda maksimalna kazna zatvora propisana po zakonu za ovo krivično delo jedina je adekvatna za počinjeno krivično delo i posledice do kojih je ono dovelo. Ovaj sud potvrdio je deo presude Osnovnog suda u Velikoj plani kojom mu je izrečena i mera zabrane približavanja i komunikacije sa oštećenom na udaljenosti manjoj od 500 metara, pristup u prostor oko mesta stanovanja i mesta rada oštećene, kao i dalje uznemiravanje oštećene i svaka komunikacija u trajanju od tri godine od dana pravnosnažnosti presude.

Apelacioni sud
foto: Nebojša Mandić, Ilustracija

Podsetimo, Đ.R. je oglašen krivim zbog toga što je 18. februara prošle godine u Velikoj Plani, sa 1,57 promila alkohola u krvi, najpre, u porodičnom domaćinstvu započeo verbalnu raspravu sa oštećenom oko prekida vanbračne zajednice i oko činjenice da je oštećena prodala njegove lične stvari. Tokom rasprave u kuhinji, nasrnuo je na nju, udario je otvorenom šakom po glavi, zbog čega je ona pala na pod. On joj je prišao, nogama je opkoračio i počeo sa obe ruke da je udara po glavi i licu.

- Nastavio je da je udara nogama po telu, da bi joj u jednom trenutku, kada je ponovo prišao rekao: „E sad oči kopam, da ne vidiš više ni jednog muškarca u životu", pa je sa obe ruke uhvatio za glavu i prstima obe ruke pritiskao obe očne jabučice i naneo joj tešku telesnu povredu sa trajnim posledicama, jer je žena oslepela - utvrdio je Osnovni sud u Velikoj plani.

Kurir.rs/J. S.

Bonus video:

00:26

JEZIVO NASILJE U LOZNICI Mladića nokautirali pred devojkom, pa ga onesvešćenog šutirali

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track