PORODICA IZ PAKLA NA SLOBODI: Oca, sina i snaju terete da su 7 godina terali invalida da prosi i da im dnevno predaje 100 evra!
Foto: MUP Printscreen

ukinut pritvor

PORODICA IZ PAKLA NA SLOBODI: Oca, sina i snaju terete da su 7 godina terali invalida da prosi i da im dnevno predaje 100 evra!

Crna Hronika -

Apelacioni sud ukinuo je pritvor S. J. (50), njegovom sinu S. J. (25) i sinovljevoj nevenčanoj supruzi Ž. M.(25), koji se sumniče za trgovinu ljudima.

Kako je Kurir ranije pisao, policija je podnela krivičnu prijavu protiv njih zbog sumnje da su od decembra 2014. do oktobra prošle godine, kada su uhapšeni, terali muškarca sa invaliditetom na prosjačenje. Podsetimo, policija je tada saopštila da se sumnja da su koristili njegove teške životne prilike, eksploatisali ga i bez obzira na vremenske prilike terali da prosi na prometnim raskrisnicama u Beogradu, šest dana u nedelji i dnevno im predaje najmanje 100 evra.

- Protiv osumnjičenih Više javno tužilaštvo u Beogradu je dana 29.12.2021. godine podiglo optužnicu zbog izvršenja po dva krivična dela trgovina ljudima, izvrsena u grupi. Apelacioni sud u Beogradu juče je usvojio moju žalbu i ukinuo im pritvor. Optužnica Višeg tužilastva je do sad tri puta menjana, a odbrani još uvek nije dostavljena. Zadovoljna sam što je ukinut pritvor mojim klijentima, jer su se od oktobra meseca nalazili neosnovano u istom. Dokazaćemo da nije bilo eksplotacije navodnih žrtava, niti bilo kakvog prisiljavanja na prosjačenje.U pitanju su porodični ljudi, neosuđivani, te nema govora o nekakvoj kriminalnoj grupi - kaže advokat troje osumnjičenih, Slavka Babić.

Advokatica Slavka Babić
Advokatica Slavka Babić foto: Privatna Arhiva

Na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu, podsetimo, oni su negirali da su izvršili krivično delo, tvrdeći da je muškarac živeo sa njima, kao član porodice, i da je prosjačenje bilo "njegov stil života".

- Rekli su da je živeo sa njima u domaćinstvu i da su ga tretirali kao člana porodici. Tvrdili su da je imao svoju sobu, svoj automobil i svoje pse, kao i da je prosio i pre negoo što je došao da živi kod njih. Ispričali su i da im je povremeno davao po 2.000 dinara, kako bi učestvovao u kućnom budžetu, a da je većinu novca trošio na narkotike i hranu za pse. Prema njihovim navodima, izlazio je napolje kada je to sam hteo, a sebi je kupio i kuću i plac kod Zrenjanina - ispričali su oni, prema rečima sagovornika Kurira na saslušanju. terao, sam je išao svojim "smartom", kupio je cak sebi kucu i plac kod Zrenjanina ali se nikada nije preselio - ispricali su navodno oni.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja