POSLEDNJE MAFIJAŠKO UBISTVO 2021. U SRBIJI: Prošlo godinu dana od smrti Belivukovog navijača, pogledajte šta piše na muralu (FOTO)
Foto: Damir Dervišagić

godišnjica zločina

POSLEDNJE MAFIJAŠKO UBISTVO 2021. U SRBIJI: Prošlo godinu dana od smrti Belivukovog navijača, pogledajte šta piše na muralu (FOTO)

Crna Hronika -

Timotije Stojanović (24) zvani Džimi iz Starčeva kod Pančeva, koji je navodno bio pripadnik navijačke grupe "Principi", koju je predvodio Veljko Belivuk, ubijen je pre godinu dana tokom, kako se sumnja, obračuna dve navijačke grupe.

Mural u Starčevu
Mural u Starčevufoto: Damir Dervišagić

Ovaj zločin, praktično je poslednje mafijaško ubistvo koje se dogodilo u Srbiji prošle godine, a desilo se neposredno pre hapšenja klana Belivuk-Miljković, koji je i poslovao pod paravanom navijačke grupe "Principi".

Nedavno je, kako saznajemo, na kući ubijenog Stojanovića osvanuo mural sa njegovim likom.

- Si**ce iz mraka su pucale iz straha, ali njihova je slabost što je tvoje ime sinonim za hrabrost!- napisano je na muralu sa likom ubijenog Timotija Stojanovića.

Veljko Belivuk, Ritopek
foto: Zorana Jevtić

Podsetimo, Stojanović je ubijen u noći između 26. i 27. janura prošle godine u pucnjavi u Starčevu. Kako se u to vreme pisalo, sumnjalo se da je došlo do sukoba više pripadnika navijačkih grupa, najverovatnije zbog poslova oko droge.

1 / 6 Foto: Zorana Jevtić

U jednom trenutku napadač je ispalio više hitaca iz vatrenog oružja, a jedan metak pogodio je Stojanovića u stomak. Njega je, kako smo ranije izveštavali M. M. (39) svojim automobilom odvezao do Doma zdravlja u Pančevu i ostavio ga ispred zgrade. Povređeni mladić je prevezen u bolnicu, međutim podlegao je povredama.

Nakon ovog ubistva usledila je intezivna potraga za ubicom. Policija je ubrzo uhapsila četvoricu osumnjičenih, uhapšen je Vladimir Jovanović zvani Maradona za koga je Više javno tužilaštvo u Pančevu donelo naredbu o sprovođenju istrage zbog sumnje da je podstrekao na ubistvo Timotija Stojanovića. Iza rešetaka su se pored njega našli I. S. (36), D. K.(44) i A. P.(43), svi iz Starčeva, dok se još dva lica tragalo, jedan od njih, navodno, bio je neposredni izvršilac zločina.

Vladimir Jovanović Maradona
Vladimir Jovanović Maradona foto: Kurir

Detalji

Napadač udaren kolima

Prema nezvaničnim informacijama, jedan od učesnika obračuna automobilom je udario napadača koji je upucao Timotija. Automobil je pronađen sa polomljenom šoferšajbnom.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track