UBICI IZ TEMERINA PRODUŽEN PRITVOR: Bela godinama maltretirao suprugu Gizelu, na kraju je posle svađe pretukao i zadavio
Foto: S. S.

porodična tragedija

UBICI IZ TEMERINA PRODUŽEN PRITVOR: Bela godinama maltretirao suprugu Gizelu, na kraju je posle svađe pretukao i zadavio

Crna Hronika -

Beli K. (68) iz Temerina, koji se sumnjiči za ubistvo supruge, ponovo je produžen pritvor koji može da traje do 19. februara.

Za ovo krivično delo protiv osumnjičenog je podignuta optužnica koja još uvek nije potvrđena, saznaje Dnevnik u novosadskom Višem sudu.

Podsetimo, Bela K. je uhapšen početkom februara prošle godine u porodičnoj kući zbog sumnje da je usmrtio suprugu Gizelu K. (64) i od tada se nalazi iza rešetaka. Njemu je nakon hapšenja određen pritvor kako ne bi mogao boravkom na slobodi da ometa postupak uticajem na svedoke i zbog uznemirenja javnosti.

Prema nezvaničnim saznanjima, Bela K. je prilikom saslušanja negirao izvršenje krivičnog dela.

Mučki ubijena Gizela K.
Mučki ubijena Gizela K.foto: Kurir/S.S., Facebook

Stravični zločin se dogodio 2. februara prošle godine, nakon svađe supružnika, u porodičnoj kući Bele i Gizele K. u Temerinu, u Proleterskoj ulici broj 12. U jednom trenutku Bela, koji je bio u alkoholisanom stanju, nasrnuo je na Gizelu, udarajući je rukama i nogama po glavi i telu, a potom je, kako se pretpostavlja, zadavio. On je uhapšen istog dana u večernjim satima zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo ubistvo.

Kako su nakon zločina ispričale komšije, za nemili događaj se saznalo nakon što je Bela pozvao ćerke i rekao im da mami nije dobro.

- Čuo sam da je zvao decu i rekao im da Gizi nije dobro. Ne znam koja je prva došla, ali odmah su pozvali Hitnu pomoć jer je Gizela bila bez svesti - ispričao je dan nakon zločina jedan od komšija.

Međutim, kada je ekipa Hitne pomoći došla na lice mesta, mogla je samo da konstatuje smrt jer su na telu nesrećne žene bile vidljive brojne povrede. Odmah je obaveštena policija, telo je poslato na obdukciju, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, a njenom suprugu su stavljene lisice na ruke.

Kuća u kojoj se dogodilo ubistvo
Kuća u kojoj se dogodilo ubistvofoto: Kurir/S.S.

Kako Dnevnik nezvanično saznaje, Gizela je svega jednom prijavila Belu za nasilje u porodici i to 2015. godine. Međutim, tužilac delo nije tako okarakterisao, te je Bela dobio samo prekršajnu prijavu.

Po rečima žitelja Proleterske ulice, nesrećna žena je nekoliko puta odlazila od njega, ali mu se, kako kažu, uvek i vraćala.

- Nikada nije htela da prizna da je Bela tuče i da su joj brojne modrice i povrede posledica njegovog nasilja. Često su se svađali. Mislim da je glavni razlog bio alkohol. Oboje su voleli da popiju - kažu komšije i dodaju da je Gizela, kako bi se zaštitila i izbegla batine, kupila pse.

- Dešavalo se da Bela bude nasilan i prema psima, koje je Giza puštala. Nekada bi istukao pse, pa onda nije dirao nju - kažu u komšiluku. Ocenjuju i da je Gizela, na neki način, štitila Belu i da nije htela da prizna da je nasilan prema njoj.

- Mislim da ga se bojala. Kada bi je pitali odakle joj modrice, odgovarala je da je pala s blicikla, okliznula se, slučajno udarila... Ta agonija trajala je više od 30 godina i kao da nisu znali drugačije da žive - kažu žitelji Proleterske ulice.

(Kurir.rs/ Dnevnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track