JUŽNA MORAVA OPASNA! Meštani otkrili: U ledenoj reci može da se preživi samo pet minuta. Jedne godine tragali za 9 utopljenika
Foto: Privatna Arhiva, Printscreen/Facebook

tragedija kod predejana

JUŽNA MORAVA OPASNA! Meštani otkrili: U ledenoj reci može da se preživi samo pet minuta. Jedne godine tragali za 9 utopljenika

Crna Hronika -

Potraga za Katarinom P. (20), koja je u subotu oko četiri sata ujutru sa tri drugarice automobilom "golf 5" sletela u Južnu Moravu, nastavljena je i juče, a u potrazi pored policije, spasilačkih ekipa i ronilaca Žandarmerije, učestvuju i meštani iz okolnih sela, Vladičinog Hana i Predejana.

potraga za devojkom i dalje traje
potraga za devojkom i dalje trajefoto: Privatna Arhiva

Podsetimo, u stravičnoj nesreći nastradala je Anđela M. (20), čije je telo u subotu izvučeno iz reke, dok su njihove dve drugarice, A. S. (19), koja je bila za volanom "golfa", i K. M. (19), koja je bila putnica, uspele da se spasu i zbrinute su u bolnici. Do saobraćajke je došlo na izlazu iz tunela Manajle, na putu između Predejana i Vladičinog Hana, usled sletanja "golf 5" sa mosta u reku Južnu Moravu.

1 / 4 Foto: Tatjana Stamenković

Danijela Trajković, viši javni tužilac iz Vranja, kaže da povređene devojke još nisu saslušane, jer im se prati zdravstveno stanje.

- Saobraćajni veštak je odradio veštačenje. Prema preliminarnim rezultatima, uzrok nesreće je neprilagođena brzina uslovima i stanju puta, odnosno prebrza vožnja - navela je Trajkovićeva za Telegraf.rs.

Prema nezvaničnim saznanjima, "golf" se pre nesreće navodno kretalo brzinom od oko 100 kilometara na čas, a devojka koja je bila za volanom ima probnu dozvolu i navodno je bila pod dejstvom alkohola. Meštani koji žive u blizini Južne Morave kažu da je intezivna potraga za Katarinom P. nastavljena i juče.

automobil sa devojkama sleteo u južnu moravu
automobil sa devojkama sleteo u južnu moravufoto: Facebook

- Bilo je prijavljivanja dobrovoljaca, ljudi hoće da pomognu - navodi jedan od učesnika potrage:

- Ovo je tuga, neverica, katastrofa i tragedija, roditelji su u šoku. Mlada deca, ne dao bog nikome.

Meštani se prisećaju i da je jedne godine bilo čak devet slučajeva potrage za ljudima, koji su nesrećno završila u reci.

Meštani

Naći će telo, ali treba vremena

Kako saznajemo od meštana, u Moravi je mnogo vrba, granja i virova koji se ne vide i duboki su i do pet metara, posebno ispod mostova, pa je potraga otežana jer telo može da se zakači, a da bude prekriveno.

- Naći će se telo, ali trebaće vremena. Voda je izuzetno hladna, kada čovek upadne u reku na toj temperaturi ne može da izdrži duže od tri do pet minuta - objašnjavaju dobri poznavaoci Južne Morave.

(Kurir.rs - T. Stamenković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track