NERAZJAŠNJENA SMRT MALIŠANA (3) IZ NIŠA! Majci preti 8 godina robije zbog smrti sinčića: Muž u zatvoru, a o drugoj deci brine baka
Foto: Privatna Arhiva, Kurir/M.S.

tuga

NERAZJAŠNJENA SMRT MALIŠANA (3) IZ NIŠA! Majci preti 8 godina robije zbog smrti sinčića: Muž u zatvoru, a o drugoj deci brine baka

Crna Hronika -

Velika tuga zavladala je u niškom naselju Crvena zvezda, gde je prekjuče preminuo dvoipogodišnji dečak nakon što je upao u kadu s vrelom vodom, a zbog nebrige o detetu uhapšena je majka T. S. (32), kojoj preti osam godina zatvora!

- T. S. je juče saslušana u Osnonvom tužilaštvu i branila se ćutanjem. Zasad joj se na teret stavlja zanemarivanja deteta, ali ona nije objasni la kako je došlo do toga da se mališan ošuri u kadi, kao i zbog čega ga nije odvela kod lekara, već je teške opekotine mazala kremom. Takođe, mališan je imao i pocrede na licu, što ukazuje na to da majka nije ispričala istinu prilikom hapšenja - kaže naš izvor.

Nije išla kod lekara

Kako smo ranije pisali, baka, majka uhapšene T. S., navodno je jedno dete hranila u sobi, dok je dečak sam otišao do kupatila i pustio vrelu vodu. Nakon toga je, prema priči majke i ćerke, nekako upao u kadu, počeo da vrišti, kada su baka i majka dotrčale. Majka T. S. je posle toga otišla do apoteke i kupila mast kojom ga je mazala i uspavala. Dečak je tokom noći, nažalost, preminuo.

Niš, naselje Crvena Zvezda, opekotine, dvogodišnji dečak, preminuo
foto: Privatna Arhiva

- Ostaje nejasno kako je dete od dve i po godine moglo da se nadvije nad kadom i samo pusti vodu, kao i kako je posle toga zaspalo kada se pretpostavlja da je bilo u neviđenim bolovima zbog opekotina? Pretpostavlja se, navodno, da je majka davala detetu sedative da bi moglo da zaspi, ali to će istraga utvrditi - objašnjava naš izvor iz istrage.

S obzirom na to da uhapšena majka ima još dece, a da joj je suprug u zatvoru, deca su poverena na čuvanje baki. Njih je juče posetio radnik Centra za socijalni rad.

- Pa dobro smo koliko to može da bude, sad smo se okupali. Lepo su jeli - rekla je baka socijalnom radniku prilikom njegovog dolaska u kuću. Baka juče nije htela da razgovara sa novinarima, samo je kratko rekla:

Niš, naselje Crvena Zvezda, opekotine, dvogodišnji dečak, preminuo
foto: Privatna Arhiva

- U strašnom sam šoku, nemam šta da vam kažem. Inače, i protiv nje je podneta krivična prijava, ali u redovnom postupku.

Odao se kriminalu

Kako saznajemo, T. S. je domaćica, sa decom je posle hapšenja muža živela od majčine penzije.

- T. S. i njen suprug G. S. su se upoznali u kraju u kom i žive. To je bila vrlo poštena i dobra porodica, a onda se G. S. posle vožnje taksija i još nekih poslova odao kriminalu - ispričale su komšije.

Niš
foto: Kurir

(Kurir.rs/Marko Smiljković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track