SIN SINANA SAKIĆA POSLAO PISMO IZ ZATVORA, PA OPLEO PO KRISTIJANU: Možemo jednom za svagda da rešimo sve, oči u oči!
Foto: Kurir, Nemanja Nikolić, Zorana Jevtić

Zajedno robijali

SIN SINANA SAKIĆA POSLAO PISMO IZ ZATVORA, PA OPLEO PO KRISTIJANU: Možemo jednom za svagda da rešimo sve, oči u oči!

Crna Hronika -

Sin pokojnog pevača Sinana Sakića, Rašid Sakić (44) poznatiji kao Ćelo, koji u zatvoru Sremska Mitrovica služi kaznu od tri godine zbog razbojništva, obratio se redakciji Kurira pismom u kom, između ostalog navodi da " želi jednom za svagda da stavi tačku na priču o odnosu sa Kristijanom Golubovićem".

Kristijan Golubović
Kristijan Golubović foto: Nemanja Nikolić

Kako je naveo u rukom pisanom pismu na tri strane kako je primetio da se on između redova provlači u izjavama Kristijana Golubovića, kriminalca iz devedesetih i rijaliti učesnika, kao neki marginalni tip.

- Nemam nikakve tripove ni strahove i spreman sam da odgovorim na sva vaša pitanja o mom i Kristijanovom odnosu - napisao je Sakić.

Pismo Rašida Sakića
Pismo Rašida Sakića foto: Kurir.rs

On je pojasnio da Kristijana Golubovića poznaje, jer su pre 10 godina zajedno robijali.

- Mi smo bili na istom bloku 2011- 2012 . godine i ja sam za njega bio izazov, kako je sam rekao. Pristao sam da radimo parter, u čemu sam ga porazio akimurom, naterao ga na tapkanje (brazilska điu đica, rvačko bacanje). Tvrdim da sam i sada spremniji od njega i da uvek možemo raditi parter, jer ne vidim ništa loše u tome, jer to gledam kao jednu vrstu sporta - napisao je Sakić.

Potom je dodao da, ipak ne želi da se "prepucava" preko novina, jer mu je to ispod časti i da bi voleo da to njih dvojica reše "oči u oči, jednom za svagda".

- Ne želim da dajem bilo kakve izjave za gospodina Golubovića, jer to ne rade mangupi, a on se predstavlja kao neko ko ima svoj identitet. Sebe ne smatram kriminalcem, niti se tako vidim u budućnosti, ali se smatram mangupom sa identitetom - zaključio je Sakić u pismu adresiranom na našu redakciju.

Pozvali smo Kristijana Golubovića, ali on nije odgovarao na naše pozive i poruke.

Rašid Sakić
Rašid Sakić foto: Zorana Jevtić

Kazna

Nisam pljačkaš, hteli su da me ubiju

Naslednik legendarnog pevača napisao je i zbog čega se trenutno nalazi iza rešetaka. Kako je naveo, osuđen je za razbojništvo za neku smešnu sumu.

- Istina je da sam u tom slučaju zapravo polupao glavu tom čoveku, jer su me njegovi kumovi hteli ubiti. Kada sam počeo da hvatam za glavu jednog po jednog od njih došlo je do toga da sam uhapšen i osuđen za razbojništvo. Inače, ošetećeni se ni jednom nije pojavio na suđenju - napisao je Sakić i dodao je da je ošetećeni navodno pao na granici u Brazilu sa pola kilograma kokaina.

Rašid Sakić, Đulkica Sakić
foto: Zorana Jevtić, instagram, Screenshot

O sestri i maćehi

Ni Hičkok im nije ravan

Inače, Rašid Sakić je Kuriru poslao pismo, želeći da demantuje navode da ga je u zatvoru posetio tužilac iz Šapca i saslušao ga zbog sumnje da je 2020. zapalio kuću svoje sestre Đulkice u Šapcu. Sakić u pismu ističe "da ga nije saslušao tužilac, već policija".

- Inače, što se tiče požara, sa kojim nemam nikakve veze, jer sam u to vreme bio sa bivšom devojkom u Bosni, za to sam saznao iz štampe - napisao je Rašid i dodao da njegova sestra i maćeha navode izmišljotine i ogavnosti o njemu, koje ni Hičkok ne bi mogao smisliti.

Podsetimo, Rašid je oduvek bio u jako lošim odnosima sa porodicom Sakić, ali situacija je kulminirala nakon smrti pevača. Poslednji sukobi su izbijali zbog spora oko nasledstva, zbog čega Sabina Sakić, njegova maćeha, i sumnja da je Rašid podmetnuo požar u porodičnu kuću pokojnog pevača u Loznici.

Ranije je protiv njega Sinanova supruga Sabina podnela i krivičnu prijavu zbog pretećih poruka i poziva koje joj je, kako je tvrdila, Ćelo upućivao još od oktobra 2019. godine.

Podsetimo, Rašid Sakić je sin iz prvog braka pokojnog pevača Sinana Sakića, poznat je policiji, a iza sebe ima pozamašan policijski dosije. Za a njim je pre hapšenja za razbojništvo bila rapisana potraga, nakon što je slomio nanogicu i pobegao iz kućnog zatvora.

Sin poznatog pevača narodne muzike poslednji put je uhapšen u avgustu prošle godine. Ćelo je sedeo na mestu suvozača, ali su mu lisice stavljene jer je protiv njega bila raspisana policijska potraga. Tada je prebačen na izdržavanje kazne u zatvor u Sremskoj Mitrovici.

Rašid i Sinan Sakić
Rašid i Sinan Sakić foto: Zorana Jevtić, Dragana Udovičić

- Hapšen je i u januaru 2019. godine zbog sumnje da je u centru Loznice s prijateljem Milanom C. (36) pretukao i opljačkao krojača V. M. (34). Posle hapšenja određen mu je pritvor, u kom je bio sve do sredine avgusta, kada je prebačen u kućni zatvor s nanogicom - podseća izvor.

U podužem dosijeu, Rašid Sakić ima i krivična dela posedovanje i prodaja droge, razbojništvo, nasilničko ponašanje, ali i ubistvo Dragoljuba Despotovića.

Robijao 12 godina zbog ubistva

Sakić je proglašen krivim što je 22. maja 2002. u Loznici, sa umišljajem ubio Despotovića. On je prišao, nazivao ga pogrdnim imenima i odmah započeo tuču sa Despotovićem. U toku tuče ispalio je više hitaca iz svog pištolja. Jedan od metaka pogodio je Despotovića, nanevši mu povrede usled kojih je odmah preminuo. Sakić je zbog ovog ubistva bio osuđen na 12 godina zatvora, koji je izdržavao u Padinskoj Skeli.

(Kurir.rs/J.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track