MANIJAK JE TAMO GDE MU JE I MESTO: Pedofil vraćen u pritvor po istom osnovu po kom mu je ranije pritvor bio ukinut?!
Foto: Printscreen/Facebook, Shutterstock

šabac

MANIJAK JE TAMO GDE MU JE I MESTO: Pedofil vraćen u pritvor po istom osnovu po kom mu je ranije pritvor bio ukinut?!

Crna Hronika -

Apelacioni sud u Novom Sadu prenačio je odluku o puštanju na slobodu i vratio u pritvor muškarca (38) iz okoline Šapca optuženog za obljubu devojčice (12), nezvanično saznaje Kurir.

Optuženenom, koji je iz pritvora bio pušten 13. januara, pritvor je juče ponovo određen i to zbog uznemirenje javnosti. Podsetimo, ovaj slučaj izazavao je veliku buru u javnosti nakon što je prošlog petka Viši sud u Šapcu pustio pedofila na slobodu, optuženom da je obljubio svoju maloletnu komšinicu na jednoj proslavi 19. juna 2021. Razlog zbog kog je optuženom ukinut pritvor po mnogima je skandalozan. Naime, pritvor mu je bio ukinut zbog nedovoljnog interesovanja javnosti za slučaj?!

- Sada mu je praktično po tom istom osnovu pritvor ponovo određen - kaže naš izvor.

Bolesni um

otac oštećene devojčice
otac oštećene devojčicefoto: Privatna Arhiva

Otac oštećene devojčice, koji je bio očajan zbog prve odluke suda, juče je za Kurir rekao da je dobio nezvaničnu potvrdu da se njegov komšija, koji je zlostavljao njegovo dete, vraća iza rešetaka.

- Ovo je velika pobeda za moje dete, za nas kao porodicu, ali i za sve buduće ljude koji, nažalost, prožive našu sudbinu! Ovo je jedina ispravna odluka suda i hvala svima koji su nam pomogli i podržali nas na ovom veoma teškom životnom putu - rekao je otac i dodao da "pedofil koji je dirao njegovo dete mora da se vrati tamo gde mu je i mesto".

- Bili smo zgranuti činjenicom da je na slobodi. Manijaka koji živi na 200 metara od nas su pustili. On se slobodno šeta po selu i hvali se meštanima kako je oslobođen. Zamislite taj bolesni um! - kaže nesrećni čovek.

Podsetimo, najpre je Viši sud u Šapcu doneo rešenje po kom je okrivljenom produžen pritvor za još mesec dana, međutim, Apelacioni sud u Novom Sadu vratio je predmet na novo odlučivanje, pošto razlozi zbog kojih je neophodno da okrivljeni bude u pritvoru nisu bili dovoljno jasno obrazloženi.

Žalba tužilaštva

- Umesto da bolje obrazloži razloge za pritvor, Viši sud je okrivljenog pustio da se u daljem toku postupka brani sa slobode. Na ovakvu odluku žalilo se Više javno tužilaštvo u Šapcu, pa je Apelacioni sud po hitnom postupku odlučivao o žalbi i odlučio da okrivljenog vrati u pritvor - objašnjava naš izvor.

Viši i Apelacioni sud

Prebacivanje odgovornosti

Saša Knežević, predsednik Višeg suda u Šapcu, ranije je rekao za Kurir da su oni postupili po nalogu Apelacionog suda u Novom Sadu.

- Mi smo predložili da se produži pritvor optuženom, ali se on žalio Apelacionom sudu u Novom Sadu, koji je ovu odluku ukinuo. Mi smo postupili po njihovom nalogu - rekao je pre nekoliko dana Knežević. S druge sreane, novosadski Apelacioni sud je u odgovoru Kuriru naveo "da je Viši sud doneo rešenje o ukidanju pritvora".

Pedofil, Šabac, žalba
foto: screenshot

Sestra ga se odrekla

Sumnjala da je dirao i njenu decu

Otac zlostavljene devojčice kaže da je odluka koju je sud prvobitno doneo vređala inteligenciju svima.

- Čuo sam i da porodica manijaka od sramote ne izlazi iz kuće. Čak se priča i da ga se sestra odrekla i da je navodno vodila svoju decu kod doktora da proveri da li je dirao i njih - rekao je ranije on za Kurir.

muškarac koji je obljubio svoju maloletnu komšinicu
muškarac koji je obljubio svoju maloletnu komšinicufoto: Privatna Arhiva

Hronologija

* 19. juna 2021. - dogodila se obljuba na jednoj proslavi u okolini Šapca

* 13. januara 2022. - okrivljeni pušten na slobodu

* 31. januar 2022. - Apelacioni sud preinačio odluku i produžio pritvor

(Kurir.rs - B. Travica)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track