OPTUŽEN SRĐAN NOGO: Razbio kutiju na referendumu pa se branio da je to "politički performans"
Foto: Printscreen/Twitter

prvo osnovno tužilaštvo

OPTUŽEN SRĐAN NOGO: Razbio kutiju na referendumu pa se branio da je to "politički performans"

Crna Hronika -

Prvo osnovno javno tužilaštvo podnelo je sudu optužni predlog protiv Srđana Noga zbog sumnje da je 16. januara u popodnevnim satima u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorševića, u zgradi mesne zajednice Dedinje, tokom održavanja referenduma izvršio krivično delo sprečavanje održavanje glasanja. Tužilašto je sudu predložilo da ga posle održanog glavnog pretresa osudi po zakonu.

- Okrivljenom S.N. je stavljeno na teret da je dana 16.01.2022. godine, u popodnevnim časovima, u Bulevaru kneza Aleksandra Karadordevića br. 29, na biračkom mestu broj 35 u zgradi Mesne zajednice Dedinje, ometao glasanje izazivanjem nereda na biračkom mestu usled čega je glasanje bilo prekinuto, na taj način što je tokom održavanja glasanja na referendumu svoj glasački listic popunio i ubacio u glasačku kutiju, a potom istu podigao sa stola i bacio je na pod, usled čega se kutija razbila, a glasački listići se rasuli po podu, što je uzrokovalo prekid glasanja na navedenom biračkom mestu - saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo.

Po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, Nogo je podsetimo, zadržan 16. januara, a dva dana ksanije je saslušan u tužilaštvu. Kako je Kurir pisao, on je tada negirao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret i izjavio da "smatra da je ovakav njegov akt bio čist politicki performans".

- Tokom dokaznog postupka, tužilaštvo je nakon saslušanja okrivljenog ispitalo svedoke koji su prisustvovali dogadaju, pribavilo CD sa video zapisom , kao i zapisnik o radu Biračkog odbora na birackom mestu broj 35 u Beogradu, u Bulevaru kneza Aleksandra Karadordevica br. 29. - navodi se u saopštenju tužilašta.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track