TAJNE TELEFONE PLAĆALI I PO 1.000 EVRA, PREUZIMALI IH U BEOGRADSKOJ KAFANI: Evo kako su Belivuk i Miljković dolazili do Skaja!
Foto: Zorana Jevtic, MUP RS

Kurir otkriva

TAJNE TELEFONE PLAĆALI I PO 1.000 EVRA, PREUZIMALI IH U BEOGRADSKOJ KAFANI: Evo kako su Belivuk i Miljković dolazili do Skaja!

Crna Hronika -

Veljko Belivuk i Marko Miljković telefone sa Skaj aplikacijom plaćali su od 600 do 1.000 evra po komadu, a ove aparate za tajnu komunikaciju preuzimali su u jednoj kafani u Beogradu, saznaje Kurir.

Podsetimo, vođe i pripadnici zloglasnog klana međusobno su komunicirali preko mobilnih telefona sa zaštićenom aplikacijom Skaj, preko koje su dogovarali ubistva, otmice, ali i razmenjivali slike mučenja i kasapljenja žrtava! Kako Kurir otkriva, istražitelji su pronašli I. K. koji im je vodio naloge na telefonima za tajnu komunikaciju, i on je priznao da je imao nalog da telefone uništi ukoliko se dogodi da Belivuk i Miljković budu uhapšeni.

Marko Miljković
Marko Miljkovićfoto: Dado Đilas, Ilustracija

- Tokom prikupljanja dokaza protiv pripadnika klana, istražitelji su otkrili i ko je čovek koji im je instalirao i prodavao Skaj telefone. On je saslušan i objasnio je da je upoznao dvojicu organizatora kriminalne grupe, kao i njihovog bliskog saradnika, IT stručnjaka Srđana Lalića, kada je na stadionu Partizana trebalo da im instalira igrice. Navodno, tada je počeo da im prodaje i Skaj - objašnjava naš sagovornik.

Telefone im je "pravio" i ostavljao u jednoj kafani u Beogradu, u kojoj su ih oni preuzimali i plaćali mu 600 do 1.000 evra.

- Bili su mi klijenti. Rekli su mi, ako im se nešto desi, tačnije, ako budu uhapšeni, da telefone "spržim". Kada sam u medijima 4. februara 2021. video da su uhapšeni, to sam i uradio, uništio sam njihove telefone - priznao je navodno na saslušanju čovek koji im je prodavao aparate.

Prema rečima našeg sagovornika, on je objasnio da mu za to nisu trebali telefoni, odnosno da nije morao fizički da ih ima u rukama, već je to uradio preko sajta, koji se koristio za tu aplikaciju, koja je ubrzo posle hapšenja Belivukove kriminalne grupe ugašena i više ne postoji.

Pripadnici klana preko Skaja razmenjivali slike žrtava
Pripadnici klana preko Skaja razmenjivali slike žrtava foto: Kurir, MUP RS

- I. K. je objasnio i da je jednostavno, klikom na jedno dugme na sajtu, odnosno internet platformi firme koja je bila vlasnik Skaja ugasio njihove telefone. To je praktično značilo da su svi podaci, kontakti, slike, poruke koji su bili u njima istog trenutka obrisani i da su telefoni prazni - objašnjava naš izvor.

Međutim, prema njegovim rečima, vođe zloglasnog klana očito nisu mogle ni da pretpostave da su već na merama stranih i domaćih službi, koji su do tada već uspele da iz njihovih telefona "skinu" tajne poruke i jezive fotografije žrtava.

(Kurir.rs)

Bonus video:

11:11

Božidar Spasić i Blažo Marković o klanu Belivuk-Miljković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track