DEČAKU SAMO ŠAKE I STOPALA NISU BILI OPEČENI: Obdukcija pokazala kako je umro maleni Nišlija! TUGA
Foto: Privatna Arhiva, Kurir/M.S.

istraga u toku

DEČAKU SAMO ŠAKE I STOPALA NISU BILI OPEČENI: Obdukcija pokazala kako je umro maleni Nišlija! TUGA

Crna Hronika -

Dvoipogodišnjem mališanu, koji je umro od opekotina, nisu bili povređeni samo dlanovi i stopala. Nije isključeno ni da je poliven ključalim uljem

Obdukcioni nalaz dvoipogodišnjeg dečaka iz Niša koji je preminuo od posledica opekotina u subotu ujutru bacio je novu sumnju na tvrdnje majke i bake da se dete opeklo vodom iz tuša, pošto je utvrđeno da je imao opekotine trećeg i četvrtog stepena, te da je bar minut morao biti izložen vreloj tečnosti.

dečak koji je umro u teškim mukama
dečak koji je umro u teškim mukamafoto: Privatna Arhiva

Da podsetimo, policija je u subotu uhapsila Nišlijku T. S. (32) zbog zanemarivanja i zlostavljanja deteta, kao i nepružanja pomoći, nakon što je sinčića koji je bio opečen mazala kremama iz apoteke umesto da ga odvede kod lekara. Navodno, u vreme nesreće majka je hranila petomesečnu bebu, a baka oblačila sestru (4) stradalog mališana.

roditelji preminulog dečaka
roditelji preminulog dečakafoto: Privatna Arhiva

- Mališan se, prema njihovim tvrdnjama, opekao vodom kad je sam otišao do kupatila i pustio vodu na tuš-bateriji. Međutim, prema nalazu obdukcije, dete je vodom moralo da bude izloženo minut ili dva da bi zadobilo ovakve povrede, a i da je samo pustilo vodu, ono bi se refleksno pomerilo - priča izvor:

- Osim toga, dete ima opekotine svuda osim na stopalima i dlanovima, što ukazuje da je stajalo kad je poliveno vrelom tečnošću. Ne isključuje se mogućnost da je dete poliveno vrelim uljem.

kuća u kojoj je preminulo dete
kuća u kojoj je preminulo detefoto: Kurir/M.S.

Troškove i organizaciju sahrane, koja još nije zakazana, snosiće niški Centar za socijalni rad. Brat i sestra preminulog dečaka su privremeno premešteni u hraniteljske porodice, dok je otac mališana odranije u zatvoru.

(Kurir.rs - M. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track