SAMLELI GA IAKO JE RADIO ZA KAVČANE?! Svi detalji brutalnog ubistva Gorana Mihajlovića, 10. žrtve klana Velje Nevolje!
Foto: Nestali Srbija, screenshot, MUP Srbije

ISTRAGA

SAMLELI GA IAKO JE RADIO ZA KAVČANE?! Svi detalji brutalnog ubistva Gorana Mihajlovića, 10. žrtve klana Velje Nevolje!

Crna Hronika -

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo istragu protiv vođa klana i trojice njihovih saradnika zbog sumnje da su 1. aprila 2019. brutalno ubili mladića u Beogradu

Kriminalnom klanu Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i Marka Miljkovića, zvanog Mesar, Tužilaštvo za organizovani kriminal stavilo je na teret još jedno ubistvo - likvidaciju Gorana Mihajlovića (22), koji je nestao 1. aprila 2019.

Kako je potvrđeno iz tužilaštva, za učestvovanje u ubistvu mladića, pored Belivuka i Miljkovića, osumnjičeni su i Vlade Draganić, Miloš Budimir i Nikola Spasojević. Svi osumnjičeni u pritvoru su od 4. februara prošle godine.

Brutalno mučen i ubijen

- Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Vlade Draganića, Miloša Budimira i Nikole Spasojevića zbog krivičnog dela teškog ubistva jer postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni 1. aprila 2019. lišili života Gorana Mihajlovića - navelo je tužilaštvo u saopštenju.

Goran Mihajlović, podsetimo, nestao je pre tri godine, a sedam dana nakon njegovog nestanka porodica je prijavila nestanak. Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da ga je prijatelj namamio na sastanak porukom: "Treba mi velika usluga, dođi".

Veljko Belivuk, Marko Miljković, Hapšenje, UKP, Policija
foto: MUP RS

- Ne sluteći šta ga čeka, kako se sumnja, Mihajlović je namamljen na sastanak, a potom brutalno mučen i ubijen u kući strave u Ritopeku. Od prvog dana istrage i prikupljanja dokaza i tragova sumnjalo se da je on jedna od žrtava klana - objašnjava sagovornik.

Dugačak spisak mrtvih

Ubili najmanje desetoro ljudi

Kriminalna grupa Belivuka i Miljkovića do sada je optužena za brutalna ubistva Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje. Prema navodima optužnice koju je Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo protiv klana, sva ubistva su počinjena u kući u Ritopeku čiji je vlasnik osumnjičeni Draganić. Kako se sumnja, žrtve su na prevaru namamili ili otimali, potom ih brutalno mučili, kasapili i mleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesa, a potom ostatke pakovali u džakove, nosili do Dunava i tu ih prosipali u vodu. U međuvremenu je protiv pripadnika klana podneta krivična prijava i za ubistvo Nikole Mitića u Beogradu, ali i Damira Hodžića, Adisa Spahića i Mila Radulovića u Crnoj Gori.

Mihajlovićev automobil, podsetimo, policija je pronašla 12. aprila 2019. na parkingu na Novom Beogradu, u blizini zgrade u kojoj je navodno živeo Darko Elez, kriminalac iz Bosne, blizak Belivukovom i kavačkom klanu.

- Uzeti su snimci sa sigurnosnih kamera, a interesantno je bilo to da su u automobilu pronađeni pištolj, lična karta i pasoš, što znači da je otišao s nekim kome je verovao - zaključuje izvor Kurira i navodi da je Mihajlović poslednji put živ snimljen kada je ušao u "smart" na parkingu.

Sanja Mihajlović, majka, Goran Mihajlović, žrtva
foto: Printscreen/Youtube/SLAVIJA INFO

Vozio "porše", radio s drogom

Majka ubijenog mladića Sanja Mihajlović za medije je izjavila da je primetila da je, veče pred nestanak, njen sin bio čudan. Potvrdila je i da je vozio "porše", koji je, kako je smatrala, dobio iz nekog posla. U izjavi za medije potvrdila je da je radio "poslove s drogom", i to sa Filipom Golubovićem iz Berana. U istoj izjavi za medije izjavila je i da je Golubovićev brat istaknuti član kavačkog klana, ali i da su njenog sina "prodali ljudi s kojima je radio".

- Tog dana ja sam radila, a Goran je izašao iz kuće. Javio se ocu i supruzi i poručio da će brzo da se vrati. Noć je uveliko pala, a njega nije bilo. Nije se javljao ni na telefon. Katarina nam je rekla da sigurno nešto završava. Kada je prošlo sedam dana, a on se nije pojavljivao niti javljao, nestanak smo prijavili policiji - rekla je majka.

Majka žrtve

Onaj ko mu je učinio nažao neka odgovara

Goranova majka Sanja Mihajlović ranije je za medije rekla da je jedino što je drži Goranova ćerkica.

- Samo želim da znam da li je živ ili nije. I želim pravdu, za svoje dete, ako mu je neko nešto nažao učinio, neka za to odgovara. Moj Goran je nestao 1. aprila 2019, a narednog meseca mu je bio rođendan - rekla je Sanja. Ona juče nije želela da komentariše pokretanje istrage.

Ona je ispričala i da pomaka u istrazi nije bilo, iako je od februara prošle godine sumnjala da Belivukov klan stoji iza Goranovog nestanka. Istragu je, kako je navela, vodio inspektor SBPOK Božidar Stolić. Podsetimo, Stolić je optužen zbog sumnje da je Belivukovom klanu, upravo preko Filipa Golubovića, prodavao informacije iz istraga protiv klana.

Božidar Stolić, Veljko Belivuk, Kuća Ritopek, Kuća Strave
foto: Zorana Jevtić, Ana Paunković, Stefan Stojanović Mondo

Prenosio informacije

- Kada sam iz medija videla da je uhapšen zbog sumnje da je odavao informacije iz istraga klanu Veljka Belivuka, sve mi je bilo jasno. Imala sam utisak da je sve što bi od mene saznao o sinu, o našim saznanjima, prenosio kriminalcima. Samo on je znao neke informacije koje su se kasnije pojavile - ispričala je ranije majka nestalog mladića za medije.

Kurir.rs/Ekipa Kurira

BONUS VIDEO:

11:11

Božidar Spasić i Blažo Marković o klanu Belivuk-Miljković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track