OVO JE UHAPŠENI DIREKTOR DOMA ZDRAVLJA: Za 300 evra omogućavao lažne potvrde o vakcinaciji protiv korone!
Foto: Printscreen YT

hapšenje

OVO JE UHAPŠENI DIREKTOR DOMA ZDRAVLJA: Za 300 evra omogućavao lažne potvrde o vakcinaciji protiv korone!

Crna Hronika -

Predrag V. (59), direktor Doma zdravlja u Kovačici, kao i troje zaposlenih iz ove zdravstvene ustanove i pet kupaca, uhapšeno je zbog sumnje da su za 300 evra prodavali, odnosno kupovali, potvrde o vakcinaciji protiv korona-virusa, iako cepivo nisu primili!

Policija je po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsila tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo trgovina uticajem, jednu zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj i pet zbog sumnje da su izvršile falsifikovanje isprave.

- Uhapšeni su P. V. (59), odgovorno lice Doma zdravlja „Kovačica", S. S. (33) zaposlen u DZ i D. S. (53) zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem, M. R. (45) zaposlena u DZ zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja, D. M. (48), S. M. (26), A. M. (20), S. G. (64) i N. G. (64) zbog sumnje da su izvršili falsifikovanje isprave - saopštio je MUP.

- Sumnja se da je Predrag V., kome su pomogli S. S. i D. S.,građanima D. M., S. M., A. M., S. G., N. G. i još jednoj osobi za kojom se traga, za novčani iznos od po 300 evra po osobi omogućio dobijanje potvrda o izvršenoj imunizaciji iako nisu primili vakcinu - kaže izvor.

Zatim je , kako se sumnja, P. V. naložio M. R. da unese navedena lica u elektronsku bazu podataka „e-vakcine" kako bi sa falsifikovanim ispravama mogla da dobiju kovid pasoše. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track