VODITELJKI PRE TRI GODINE ŽIVOT VISIO O KONCU: Dea imala dve kliničke smrti, ruka joj je amputirana iznad lakta, ali ona se smeje
Foto: Damir Dervišagić

priča koja je potresla srbiju

VODITELJKI PRE TRI GODINE ŽIVOT VISIO O KONCU: Dea imala dve kliničke smrti, ruka joj je amputirana iznad lakta, ali ona se smeje

Crna Hronika -

Poznata voditeljka Dea Đurđević, verovatno današnji datum slavi kao svoj drugi rođendan, nakon što je pre tačno tri godine preživela stravičnu saobraćajnu nesreću.

Nesreća se, podsetimo, dogodila 7. februara 2019. godine, oko šest sati ujutru u Ulici heroja Milana Tepića na Dedinju u Beogradu, u trenutku kada je mlada voditeljka bila na svega 200 metara od firme u kojoj radi.

Dea Đurđević u bolnici
Dea Đurđević u bolnici foto: Instagram

- Dea je, kao i svakog jutra, automobilom krenula na posao. Međutim, zbog vode na putu koja se zaledila, a koja je celu noć šikljala iz rupe na kolovozu, iznenada se sudarila sa drugim vozilom. Ona je potom izašla iz svojih kola, pozvala kolege kako bi im rekla da će kasniti u Jutarnji progam, i uputila se ka vozaču drugog auta da bi videli kolika je šteta - rekao je tada očevidac.

Nekoliko trenutaka kasnije na voditeljku je naleteo autobus na liniji 78, koji je zbog zaleđenog puta takođe proklizao i pokosio je.

saobraćajna nesreća na dedinju
saobraćajna nesreća na dedinjufoto: Printscreen

- Od siline udarca autobus je Dei, koja je u tom trenutku stajala na trotoaru, otkinuo ruku. Međutim, voditeljka je uspela da smogne snage i teško povređena sedne pored svog auta, gde je u svesnom stanju sačekala ekipu Hitne pomoći. Nakon izvesnog vremena pojavio se i autobus na liniji 59, koji se zakucao u već slupani autobus - objasnio je ranije naš sagovornik.

Dea Đurđević nakon nesreće javno priča o bezbednosti u saobraćaju i ističe kako je bezbednost u saobraćaju veoma bitna.

rekonstrukcija nesreće
rekonstrukcija nesreće foto: Printscreen/ Isntagram, Ilustracija

- Ruka mi je amputirana iznad lakta, nosili su je pored mene. Te slike pokazujem, kako bih pokazala ljudima šta znači sekund u saobraćaju. Sekund nepažnje može nekome potpuno da promeni život. Tri i po meseca sam bila na intezivnoj nezi, a skoro tri meseca sam bila u jako teškom stanju. Iskomplikovalo se, imala sam dve klinčke smrti. Samo sam mogla da pomeram glavu, imala sam velike povrede, a svega sam bila svesna - rekla je između ostalog Dea u emisiji na Pink televiziji.

Voditeljka o vozaču autobusa

Nisam ljuta na njega

Saobraćajna Nesreća, Dea Đurđević
foto: Printscreen RTS, Printscreen Prva TV, Printscreen Pink TV, Printscreen Instagram

Dea Đurđević je nedavno gostovala u emisiji na Pink televiziji gde je u svojoj velikoj ispovesti otkrila da se nije čula sa vozačem autobusa nakon saobraćajne nesreće.

- Nismo se čuli, ja njega nisam tužila, dobio je dve godine uslovno. Ne znam da li se plaši ili šta, ali nikada me nije pozvao niti smo se videli. On ima decu, kako da tužim čoveka koji ima decu. Mislim da su mnogo mala deca. Nisam ljuta na njega, imam mnogo dobrog psihijatra - rekala je Dea Đurđević.

Inače, zbog nesreće u kojoj je voditeljka teško povređena, sudilo se Bojanu Jovanoviću, vozaču autobusa. On je priznao krivici pred sudom i sklopio sporazum sa tužilaštvom, na osnovu čega je bio osuđen na uslovnu kaznu zatvora.

Jovanović je, podsetimo, detaljno izneo svoju odbranu, a za nesreću je okrivio klizav kolovoz, na koji se izlila voda koja je zaledila i sprečila autobus da se zaustavi na vreme, iako je počeo da koči na vreme.

Bojan Jovanović, vozač autobusa
Bojan Jovanović, vozač autobusafoto: Vladimir Šporčić

- Smatrao je da je autobus koji je vozio bio uredan i da je kočioni sistem bio ispravan. Izrazio je žaljenje zbog svega što se dogodilo, napominjući da se više puta raspitivao za stanje povređene voditeljke koja je tom prilikom zadobila teške telesne povrede - podseća naš izvor.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track