02:18

KATASTROFALNA SAZNANJA, VELJINI SARADNICI PUCAJU! Bivši šef DB izneo UZNEMIRUJUĆE detalje zbog kojih će javnost biti ZGROŽENA

IMALI RITUAL

KATASTROFALNA SAZNANJA, VELJINI SARADNICI PUCAJU! Bivši šef DB izneo UZNEMIRUJUĆE detalje likvidacija koji će ZGROZITI JAVNOST

Crna Hronika -

Goran Mihajlović, Goran Veličković i Zdravko Radojević posle jezive smrti su praktično opljačkani, iako motiv za njihovu egzekuciju nije bilo koristoljublje.

Dosadašnja istraga je pokazala da je klan likvidirao suparnike na različite načine, a njihov "recept smrti" s vremenom se menjao.

Veljko Belivuk, Velja Nevolja, Marko Miljković, Goran Veličković Goksi, Milan Ljepoja, Zdravko Radojević
foto: MUP RS, Privatna Arhiva

Pojedine žrtve, pripadnici kriminalne grupe Belivuk-Miljković likvidirali su u klasičnim mafijaškim sačekušama, na javnim mestima, po principu "metak u čelo", dok su neki umirali u najgorim mukama.

Kako su odličivali o tome koga će kako likvidirati i da li postoji neki lični razlog za brutalnosti koje su sprovodili? Da li je interes bio samo uništavanje konkurencije ili i način za preuzimanje poslova?

Na ova pitanja odgovor je dao u Jutarnjem programu Kurir televizije bivši šef specijalnog tima Službe državne bezbednosti Božidar Spasić.

Božidar Spasić
foto: Kurir televizija

- Od samog starta njihovog hapšenja upozoravao da će istraga biti dugotrajna i iscrpna. Javnost će saznavati podatke i činjenice koje kod nas, ali i u svetskoj kriminalnoj javnsti nisu bile poznate. Činjenice koje se sad otkrivaju govore da se radi o klasičnoj ubilačkoj mašini. Ubijali su na različite načine, surovo i bez ikakve potrebe. Sam čin ubistva je za njih predstavljao mafijaški ritual. Iz ovog poslednjeg slučaja mi vidimo da je ta mašina bila vrlo osposobljena i da je znala šta radi. Mene dve, tri stvari bune. Ovde se govori da su oni Gorana otrovali, mora se ustanoviti na koji način jer sada postoji svedok saradnik koji zna sve o tome. Podsećam da deo tih otrova apsolutno nije dostupan, njima raspolažu dve tri institucije u Srbiji. Stoga se postavlja pitanje kako su se našli ti otrovi u najjačem kriminalnom klanu? Žrtve su se nalazile u izuzetno teškim mukama. Oni su te momke na prevaru dovodili u tu kuću u Ritopeku, jasno je da svako ko je ušao da nije imao šanse da izađe iz te kuće. Radi se o mašini za ubijanje koja dosad nije bila poznata svetskoj praksi - rekao je Spasić.

Božidar Spasić
foto: Kurir televizija

Ističe da će u narednim danima biti rasvetljena još dva ubistva, kao i da će javnost biti žestoko uzdrmana podacima i činjenicama koje će se razotkriti.

- Osnovni cilj mafije je da se približi državnim resursima. Ovde vidimo da su mafijaši duboko ušli u državni sistem. Isplivaće stvari koje će žestoko uzdrmati javnost, mnogi državni činovnici će biti pod lupom. Oni su uspeli da se povežu sa policijom, dosad je otkriveno 7 ubistva, fale još dva. Oćekujem da će se ovih dana još dva ubistva rasvetliti. To će biti katastrofalna saznanja, pucaju saradnici, doći ćemo do saznanja koja nismo mogli ni pretpostaviti. Oni su ubijali i po Crnoj Gori, a verovatno i po regionu - kaže bivši šef specijalnog tima DB.

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

11:11

Božidar Spasić i Blažo Marković o klanu Belivuk-Miljković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track