SVEDOCI-SARADNICI SU NARKOMAN I LUDAK, HOĆU I JA DA PRIČAM: Ekskluzivno otkrivamo sve detalje saslušаnja Belivuka i ekipe...
Foto: Printskrin/Instagram

specijalno tužilaštvo

SVEDOCI-SARADNICI SU NARKOMAN I LUDAK, HOĆU I JA DA PRIČAM: Ekskluzivno otkrivamo sve detalje saslušаnja Belivuka i ekipe...

Crna Hronika -

Velja Nevolja, Marko Miljković i Vlade Draganić negirali su danas u tužilaštvu da su učestvovali u ubistvu Gorana Mihajlovića, a Miloš Budimir ironično tražio povlašćeni status

Veljko Belivuk, Marko Miljković, Vlade Draganić i Miloš Budimir juče su u Tužilaštvu za organizovani kriminal izjavili da nemaju nikakve veze sa ubistvom Gorana Mihajlovića (22), koji je nestao 1. aprila 2019.

Podsetimo, oni su osumnjičeni da su tog dana namamili i odvezli u kuću u Ritopeku Mihajlovića, gde su ga otrovali, a potom njegovo telo u kamionu s peskom prebacili u Surduk.

"Kažite šta treba?"

- U dvorištu vikendice su napravili lomaču od automobilskih guma i ćumura, bacili telo i polili ga benzinom. Kosti koje nisu sagorele, kako se sumnja, Belivuk je isitnio macolom, a potom su ostatke stavili u džak, odvezli do Pupinovog mosta i bacili u Dunav - navodi se u krivičnoj prijavi protiv petorice, među kojima je i Miljkovićev kum Nikola Spasojević, koji juče nije doveden u tužilaštvo jer je navodno prethodno priznao i do detalja opisao ubistvo Mihajlovića.

Goran Mihajlović, Veljko Belivuk, Marko Miljković, Pupinov Most, Ubistvo, Surduk
foto: Dado Đilas, Ana Paunković, Stefan Jokić, Zorana Jevtić

- Belivuk, Miljković i Draganić su negirali da su učestvovali u zločinu i izjavili da im neko pakuje i da ih namešta za ubistva. Budimir se ponudio zameniku tužioca za organizovani kriminal za svedoka-saradnika. Rekao je: "Evo, hoću i ja da budem svedok saradnik, kažite šta vam treba, sve ću da kažem, priznam i ispričam. Svedoci-saradnici su vam narkoman i ludak, mogu onda i ja da budem" - kaže izvor Kurira.

Velja Nevolja i Nikola Spasojević
Velja Nevolja i Nikola Spasojević foto: Printscreen

Nikola Spasojević

Miljkovićev kum zvani Topalović

Nikola Spasojević Spale, podsetimo, bio je uhapšen zbog sumnje da je prao novac za kriminalnu grupu. Međutim, posle sprovedene istrage osumnjičen je i za učešće u likvidacijama. Drugi svedok-saradnik Bojan Hrvatin navodno je otkrio i da je Spasojević Miljkovićev kum.

- Spasojević se sumnjiči da je učestvovao u ubistvima Aleksandra Gligorijevića i Gorana Veličkovića - potvrdio je sagovornik Kurira i objasnio da je on na tajnoj aplikaciji Skaj koristio nadimak Topalović. Inače, on je navodno i vodio jedan od Instagram naloga navijačke grupe Principi, koju su Belivuk i Miljković, prema navodima tužilaštva, formirali kao paravan za vršenje krivičnih dela

Podsetimo, prema optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal, kriminalna grupa se tereti za pet brutalnih ubistava u kući u Ritopeku. Kako se navodi, u nju su na prevaru doveli Milana Ljepoju, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića i Gorana Veličkovića, a potom ih zlostavljali, ubili i samleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesa. Njihove ostatke, kako se navodi u dokumentu tužilaštva, potom su bacili u Dunav.

- O svih pet ubistava za koja su već optuženi svedočio je pripadnik grupe Bojan Hrvatin, koji je pristao da za blažu kaznu prizna i opiše sve detalje zločina koje je činila ova kriminalna grupa, koja je po mnogima prevazišla i zemunski klan. Hrvatin nije govorio o ubistvu Mihajlovića, jer se ono dogodilo 2019, pre nego što je on izašao iz zatvora i postao član klana. Međutim, o njegovoj otmici i ubistvu odlučio je da progovori osumnjičeni Nikola Spasojević, koji je uhapšen kada i Belivuk - dodaje naš sagovornik.

Sve priznao

Prema njegovim rečima, on je priznao da je bio zadužen da pre ubistva Mihajlovića kupi macolu, rukavice, najlon, ćumur i gume za lomaču u Surduku. Priznao je i da je on vozio kamion do tog mesta, dok su ispred u "golfu" išli Belivuk i Miljković.

- Priznao je i da je u tajnoj prostoriji u Ritopeku čuvao otetog Mihajlovića sve dok nisu došli Velja Nevolja i Mare Mesar, koji su od njega iznudili informacije o mašini za proizvodnju ekstazija, koju je navodno imao - navodi izvor.

Kurir.rs/Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja