TELEFON KOJIM JE AKTIVIRANA BOMBA PRODAT NA TEZGI: Nastavljeno suđenje za ubistvo telohranitelja Filipa Koraća na Autokomandi
Foto: Marina Lopičić

viši sud

TELEFON KOJIM JE AKTIVIRANA BOMBA PRODAT NA TEZGI: Nastavljeno suđenje za ubistvo telohranitelja Filipa Koraća na Autokomandi

Crna Hronika -

U Višem sudu u Beogradu saslušanjem dva svedoka nastavljeno je suđenje Beograđaninu Darku Duloviću (31) povodom optužbi za pomaganje u likvidaciji Siniše Milića Bosketa na Autokomandi pre tri godine.

Milić je nastradao kad je daljinski aktivirana bomba na njegovom automobilu.

Svedočio je Aleksandar Božić, koji je radio na tezgi kad je prodat telefon kojim je prema navodima optužnice aktiviran eksploziv. Božić je rekao da je muškarac koji je kupio pomenuti telefon imao oko 30 godina i da je nosio crnu majicu bio srednje visine, prenosi Politika pisanje Tanjuga.

Drugi svedok, Đurađ Alimpić, koji takođe ima status oštećenog jer je u eksploziji uništen i njegov automobil, naveo je da nije zapamtio ništa specifično već je nakon detonacije pobegao pošto se uplašio za svoj život.

Duloviću se inače sudi u odsustvu jer služi kaznu za drugo krivično delo u crnogorskom zatvoru, a ročištu je prisustvovao njegov advokat Nikola Ristović. Optužen je za pomaganje u ubistvu jer je NN licu dao "reno lagunu" da koristi prilikom izvršenja krivičnog dela - da postavi eksplozivnu napravu pod Milićevo vozilo, kupi mobilni telefon na buvljoj pijaci, aktivira bombu...

eksplozija, bomba, Franš, Džip, vozač, kabina
foto: Marina Lopičić

Automobil koji je vozio Milić eksplodirao je 19. juna 2018. godine u 13 sati na semaforu na prometnoj raskrsnici Ustaničke ulice i Južnog bulevara.

Milić je bio bivši pripadnik Specijalnih antiterorističkih jedinica koji se nakon toga bavio obezbeđivanjem ličnosti. Navodno je u trenutku ubistva obezbeđivao Filipa Koraća, bliskog saradnika Luke Bojovića.

Siniša Milić, ubistvo, bomba, auto, Franš
foto: Marina Lopičić

Advokat Miloš Pavlović obavestio je sud da je punomoćnik 18-godišnje ćerke ubijenog Milića te da je ona jedina oštećena u ovom postupku. Tužilaštvo je status oštećene ranije dalo Milićevoj vanbračnoj supruzi Jeleni Stanojević čije interese na sudu zastupa drugi advokat.

eksplozija, džip, Franš, vozač, raznet, kabina
foto: Marina Lopičić

Advokat Pavlović je rekao i da je u toku postupak za utvrđivanje očinstva za sina kojeg je Milić dobio sa pomenutom vanbračnom suprugom.

Sud je, međutim, odbio njegovo punomoćje, jer je prema tužilaštvu u postupku jedina oštećena Milićeva vanbračna supruga Jelena Stanojević. Ranije je izjavila da se ne pridružuje krivičnom gonjenju Dulovića, ali da ističe imovinskopravni zahtev za odštetu čiju će visinu naknadno opredeliti.

(Kurir.rs/Politika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track