DETALJI SA SAHRANE MALOG GAVRILA KIDAJU DUŠU: Dečak sahranjen sa svojim plišanim medom, kum ga jedva identifikovao
Foto: Privatna Arhiva, Kurir/M.S.

mališan preminuo od opekotina

DETALJI SA SAHRANE MALOG GAVRILA KIDAJU DUŠU: Dečak sahranjen sa svojim plišanim medom, kum ga jedva identifikovao

Crna Hronika -

Dečak Gavrilo S. (3) iz Niša, koji je preminuo od opekotina koje mu je majka T. S. lečila melemom, sahranjen je juče u selu Paligrace, bez prisustva roditelja.

dečak umro u stravičnim bolovima
dečak umro u stravičnim bolovimafoto: Privatna Arhiva

Da podsetimo, dečak je nastradao kada ga je, navodno, opekla voda iz tuša koju je pustio. Majka T. S. i baka D. T. dečaka nisu vodile kod lekara, već ga je mama mazala melemom za opekotine koje je kupila u apoteci. Ona je uhapšena i nalazi se u pritvoru zbog zlostavljanja i zanemarivanja deteta, nepružanja pomoći i kršenja porodičnih obaveza. Rođaci su danas u Paligracu sahranili mališana, a na pogrebu nisu bili roditelji koji se nalaze u pritvoru. Roditelji su navodno podneli zahtev da prisustvuju sahrani, ali on nije odobren.

sahrana mališana
sahrana mališanafoto: Kurir.rs/M.S.

- Mališan je na večni počinak ispraćen sa plišanim medvedićem u rukama - rekli su okupljeni.

01:09

Sahranjen mali Gavrilo iz Niša

Njih je iznenadilo i to što sahrani deteta nije prisustvovala ni baba koja se, takođe, tereti za nepružanje pomoći. Protiv nje je krivična prijava podneta u redovnom postupku, i ona se brani sa slobode.

- Gospođu babu nismo zvali nego smo je obavestili preko Centra za socijalni rad. Rekli smo, vi je obavestite, ne želimo da se mešamo. Potvrdili su nam da je obaveštena. Najteže mi je bilo identifikovati dete. Bio je sav u opekotinama - rekao je nakon sahrane Miroslav Todorović, kum preminulog mališana.

sahrana malog gavrila koji je premino od opekotina kada je prethodno upao u kadu sa vrelom vodom
sahrana malog gavrila koji je premino od opekotina kada je prethodno upao u kadu sa vrelom vodomfoto: Kurir.rs/M.S.

Dečakov pradeda Straško Živanović kroz suze je smogao snage da kaže nekoliko reči.

- Uništena mu je budućnost, nemam šta da kažem, kad čuvate decu mora da se promišlja... Ne krivim ja nikog, nek se krive sami, ona zna šta su radili. I otac čime se bavio, ni to nisam znao. Sada sam saznao za zatvor, ništa nisam znao - rekao je on i zaplakao.

Pradeda je objasnio da je mali Gavrilo dolazio kod njega i da ga je čuvao.

- Dolazio je kod nas, ne bih ja plakao ovoliko. Njegov otac mi je unuk, a on mi je praunuk. Podsetimo, dečakov otac je uhapšen u novembru prošle godine zbog trgovine narkoticima.

(Kurir.rs - M. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track