NOVOSAĐANI SE OPRAŠTAJU OD UBIJENOG ULIČNOG SVIRAČA: Hteo sam i sinoć da te slušam, kako je neko mogao da ti uradi ovo?
Foto: Printscreen Kanal 9

zločin

NOVOSAĐANI SE OPRAŠTAJU OD UBIJENOG ULIČNOG SVIRAČA: Hteo sam i sinoć da te slušam, kako je neko mogao da ti uradi ovo?

Crna Hronika -

Žarko R. (21) osumnjičen je da je u Novom Sadu ubio poznatog uličnog svirača Kristijana Kostića Blekija (61), kome je pre zločina tražio novac, a Novosađani ni danas ne mogu da poveruju da su ostali bez legende grada koja ih je svakog jutra budila muzikom.

Kristijan Kostić imao je svoj Jutjub kanal na kome je objavljena pesma Vojvodanskog bluz benda "Neko kao ti", a ispod nje se u komentarima ljudi opraštaju od njega.

žrtva
žrtvafoto: Printscreen Kanal 9

- Ne mogu da verujem! Koliko sam se puta družio sa tobom, još od studentskih dana... Kako je neko uopšte mogao da pomisli da uradi tako nešto? Pravda definitivno ne postoji. Hvala za sve, neka te anđeli čuvaju. Veče pre toga sedeo sam na klupi i slušao te. Hteo sam i sinoć da dođem da slušamo Pink Flojd - pišu potreseni građani.

Da podsetimo, brzom i efikasnom akcijom pripadnika novosadske kriminalističke policije, za samo par sati uhapšen je osumnjičeni Žarko R. iz Žablja.

- U ranim jutarnjim satima, Kostić je išao ulicom, kada ga je primetio osumnjičeni, koji je pre njega zaustavljao druge ljude tražeći im novac. Kako se vidi na kamerama, mladić je izašao iz nekog lokala i pokušavao da dođe do novca. Kada je došao do nesrećnog čoveka, počeo je "krvnički" da ga udara rukama i nogama. Polomio mu je lobanju i rebra. Kostić je preminuo u Urgentnom centru - kaže izvor Kurira.

mesto gde je ubijen
mesto gde je ubijenfoto: S.S.

Kako je naš izvor potvrdio, Žarko R. nije se opirao hapšenju i hladnokrvno je ispričao šta se dogodilo.

- Kada sam krenuo iz lokala, nedaleko odatle video sam tog čoveka. Prišao sam mu i pitao da mi da koji dinar. Hteo je da me ponizi, kao ima samo 390 dinara. Prvo sam mu uzeo te pare, a onda tražio još. Tvrdio je da nema. Jednostavno iz hira sam počeo da ga tučem. Pao je i onda sam ga udarao rukama i nogama - rekao je navodno osumnjičeni.

Kurir. rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track