UZEO SAM PARE I IZ HIRA POČEO DA GA TUČEM: Mladić osumnjičen za ubistvo svirača hladnokrvno govorio o brutalnom zločinu!
Foto: Kurir, Printscreen

novi sad

UZEO SAM PARE I IZ HIRA POČEO DA GA TUČEM: Mladić osumnjičen za ubistvo svirača hladnokrvno govorio o brutalnom zločinu!

Crna Hronika -

- Tražio sam Kristijanu pare. On mi je dao 390 dinara, rekao je da samo to navodno ima. Pukao me je bes. Počeo sam svesno da ga udaram - hladnokrvno je inspektorima rekao Žarko R. (21) iz Žablja, osumnjičen da je nasmrt pretukao uličnog svirača Kristijana Kostića zvanog Bleki (61) iz Novog Sada.

osumnjičeni i žrtva
osumnjičeni i žrtvafoto: Printscreen Kanal 9

Bili u istom lokalu

U jutarnjim satima u sredu, u Kosovskoj ulici, dok je hodao ulicom sa gitarom, od koje se nije razdvajao, Kostića je zaustavio Žarko, koji mu je tražio novac. Pošto nije imao više para da mu da, on ga je do smrti pretukao.

- Kostić i osumnjičeni su pre zločina bili u istom lokalu. Bleki je tu bio sa svojim društvom, a Žarko, koliko znam, sam je sedeo i pio. Maltretirao je goste, prilazeći im da ih gnjavi, priča, a usput i da traži koji dinar. U jednom momentu prišao je i Blekiju, ne znam šta mu je rekao, ali ubrzo se sklonio od njega - kaže za Kurir jedan od očevidaca.

Ubijeni Kristijan krenuo je ulicom, kako se pretpostavlja, da zauzme mesto na kome je stalno svirao. On je svakog jutra muzikom razbuđivao Novosađane koji žure na posao.

- Međutim, tu ga je presreo Žarko R., koji ga je posle svađe izudarao do smrti - kaže izvor.

Žarka R. su samo nekoliko sati nakon učinjenog krivičnog dela, za koje se sumnjiči, uhapsili pripadnici novosadske policije. On je, kako saznajemo, potpuno smireno ispričao operativcima šta je uradio.

Našli ga prolaznici

- Kada sam krenuo iz lokala, nedaleko odatle video sam tog čoveka. Prišao sam mu i pitao ga da mi da koji dinar. Hteo je da me ponizi, kao ima samo 390 dinara. Prvo sam mu uzeo te pare, a onda tražio još. Tvrdio je da nema. Jednostavno, iz hira sam počeo da ga tučem. Pao je i onda sam ga udarao rukama i nogama - rekao je navodno osumnjičeni.

Naš izvor kaže da je Žarko, kada je video da se Kristijan ne pomera, pobegao.

- Nesrećnog čoveka našli su prolaznici, koji su odmah pozvali Hitnu pomoć. Kostić je još davao znake života, ali, nažalost, preminuo je u Urgentnom centru.

DIRLJIV OPROŠTAJ NOVOSAĐANA

Bleki, hvala ti za sve!

Stravična sudbina Kristijan Kostić Bleki
Stravična sudbina Kristijan Kostić Blekifoto: screenshot youtube

Kristijan Kostić imao je svoj Jutjub kanal, na kom je objavljena pesma vojvođanskog bluz benda „Neko kao ti“, a ispod nje se u komentarima ljudi opraštaju od njega.

- Ne mogu da verujem! Koliko sam se puta družio sa tobom, još od studentskih dana... Kako je neko uopšte mogao da pomisli da uradi tako nešto? Pravda definitivno ne postoji. Hvala za sve, neka te anđeli čuvaju. Veče pre toga sedeo sam na klupi i slušao te. Hteo sam i sinoć da dođem da slušamo Pink Flojda - pišu potreseni građani.

POZNANICA

Polomio mu rebra i lobanju

Novosađani su ubijenog Kostića poznavali kao simpatičnog čoveka koji je obično sedeo u podzemnom prolazu na Bulevaru Mihajla Pupina. Na gitari je najčešće svirao bluz standarde i svojim karakterističnim glasom bio je svima prepoznatljiv. - Čuli smo da mu je mladić polomio lobanju i rebra koliko ga je krvnički udarao. Kakav je to monstrum od deteta. Znala sam Blekija, bio je divna duša. Nije imao baš mnogo sreće u životu. Završio je Karlovačku gimnaziju, bio je pametan, znao štošta, poznavao bluz i muziku uopšte. Ne znam kome je mogao da smeta. Da li je voleo svoj život, ne znam, ali nije zaslužio da ga na ovako nehuman način završi - kaže jedna od poznanica nastradalog čoveka.

Štampano izdanje 11.02.2022.
foto: Kurir

NE PROPUSTITE DANAS DVA POKLONA U KURIRU! UZ DNEVNO IZDANJE NOVINA DOBIĆETE POKLON RAJF plus dodatak TV Ekran

poklon
foto: Kurir

Dnevne novine Kurir i ovog petka poklanjaju svim čitaocima dva poklona. Dobićete poklon rajf plus dodatak TV Ekran.

Koliko puta vam se desilo da ne možete da obuzdate nestašne pramenove kose? Koliko puta vam se desilo da vam smeta kosa koja pada preko lica?

Rajf će vam pomoći svaki put kada nemate vremena da se posvetite pravljenju frizure.

Osim toga, njegova namena je višestruka. Možete ga koristiti prilikom šminkanja, kada želite da sklonite kosu s lica, takođe, i prilikom skidanja šminke.

Možete ga koristiti kada pravite frizuru za neke specijalne prilike, a jednostavno ga možete koristiti i tokom sportskih aktivnosti.

Rajf je izrađen od veoma kvalitetne plastike i sa unutrašnje strane ima zupce, koji su sitni i veoma čvrsti.

U dodatku TV Ekran pročitajte:

Marija Vasiljević i Vladimir Karalejić: Naš dnevnik je uvek u službi gledalaca

Voditelji centralne informativne emisije na Kurir televiziji u zajedničkom intervjuu otkrivaju na koji način funkcioniše njihova redakcija, u kojoj svi rade na raznovrsnim, zanimljivim, aktuelnim i objektivnim informacijama.

Vanja Nenadić: Ostvarenje “Jazavac pred sudom” ilustracija je ženske moći

Mina Lazarević: Lik Maje u seriji “Junaci našeg doba” Pavić je pisao baš za mene

tv ekran
foto: Kurir

Čitajte KURIR!

Kurir.rs/ Slađana Stojanović

Bonus video:

00:33

UZNEMIRUJUĆI VIDEO! Krvničko prebijanje mladića u centru Kragujevca!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track