ORGANIZOVAO LIKIVADICIJU DA NAPLATI GLAVE UBIJENIH VOĐA: Za sačekušu u Herceg Novom sudi se i državljaninu Srbije, zvanom SMRT!
Foto: Youtube prtscr / Novi Novi, Printscreen YouTube

dve godine od likvidacije

ORGANIZOVAO LIKIVADICIJU DA NAPLATI GLAVE UBIJENIH VOĐA: Za sačekušu u Herceg Novom sudi se i državljaninu Srbije, zvanom SMRT!

Crna Hronika -

Novljanin Šćepan Roganović (36), čiji je ubijeni brat Vladimir važio za visokopozicioniranog pripadnika kavačkog klana, likvidiran pre dve godine u sačekuši u Herceg Novom.

Podsetimo, Roganović je, kako istražitelji sumnjaju, još jedna žrtva rata kavačkog i škaljarskog klana, koji od 2014. ratuju do istrebljenja zbog gubitka 200 kilograma kokaina u Valensiji. Čini se da je rat klanova toko prošle godine doživeo zatišje, jer se od hapšenja klana Belivuk-Miljković, ali i raspisvanja poternica za vođama i škaljarskog i kavačkog klana, nije desilo ni jedno ubistvo.

Šćepan Roganović
Šćepan Roganović foto: Dan

Šćepan Roganović, podsetimo, pogođen je hicima iz vatrenog oružja 13. februara 2020. godine, kada je krenuo da silazi stepeništem koje od Kanli kule vodi ka gradu.

Zbog ubistva Roganovića okrivljeni su Krsto Vujović, zvani Terminator, navodni pripadnik škaljarskog klana i naručilac i organizator egzekucije, Mili Bajramović, zvani Smrt, srpski državljanin koji je označen kao direktni izvršilac. Naime, za Srbinom je raspisana međunarodna poternica, a pored njih sudi se i Milošu Komaru, Dinu Ibrahimoviću i Igoru Glavašu.

ROGANOVIĆI NA METI

x april 2017 - Eksplodirala bomba ispod auta Duška Roganovića, preživeo atentat

x jul 2017 - Niko Roganović, Šćepanov otac, izrešetan u Herceg Novom

x decembar 2018 - Vladimir Roganović, Šćepanov brat od strica, likvidiran u Beču

x februar 2020 - Šćepan Roganović ubijen u sačekuši u Herceg Novom

- Glavaš je optužen da je pratio žrtvu i obaveštavao Bajramovića kriptovanim telefonom o kretanju Roganovića. On je, prema rezultatima istrage, po nalogu i uputstvima organizatora kriminalne organizacije, u januaru 2020. godine preuzeo od za sada nepoznate osobe motocikl, koji je 2018. ukraden u Španiji, a koji je korišćen u ubistvu Roganovića - pisali su ranije crnogorski mediji:

- Vujić je navodno organizovao likvidaciju Roganovića kako bi naplatio glave svog vođe Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, koji su likvidirani 19. januara 2020. pred svojim suprugama i decom u Atini - pisali su ranije mediji.

Likvidirali mu oca i brata
Likvidirali mu oca i bratafoto: EPA Boris Pejović/Printscreen/Radio Jadran

Inače, ubijeni Šćepan Roganović bio je rođeni brat Duška Roganovića, koji je pre pet godine ostao bez obe noge kada je eksplodirala bomba podmetnuta pod njegov auto. Pre četri godine u Beču je ubijen i Šćepanov brat od strica Vladimir (33), koji je bio visokopozicionirani član kavačkog klana. U ratu klanova život je izgubio i Niko Roganović (66), Šćepanov i Duškov otac, a Vladimirov stric.

Moguća krvna osveta

Šćepan nije bio u klanu?!

Ubijeni Šćepan navodno je bio investitor i bavio se izgradnjom zgrada u Herceg Novom. Bio je jednom hapšen i to 2017, u akciji "Mimoza", zbog sumnje da se bavio zelenašenjem.

- Navodno, nije važio za osobu koja je bila upletena u rat klanova, pa se sumnja da je nastradao u krvnoj osveti, koja se paralelno vodila sa ratom klanova - pisali su ranije mediji.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track