DETALJI JEZIVE NESREĆE KOD SUBOTICE U KOJOJ JE VOZ USMRTIO MLADIĆA: Evo šta je pokazala istraga
Foto: Kurir.rs/N.H.

šta je čovek tražio na pružnom prelazu

DETALJI JEZIVE NESREĆE KOD SUBOTICE U KOJOJ JE VOZ USMRTIO MLADIĆA: Evo šta je pokazala istraga

Crna Hronika -

Voz koji je sa subotičke železničke stanice krenuo danas oko 11 časova prema Somboru, pregazio je muškarca (32) i usmrtio ga na licu mesta. Na žalost ćoveku nije bilo pomoći, istragom je kasnije utvrđeno da nema sumnjivih okolnosti oko uzroka smrti i da sve ukazuje da se radi o samubistvu skokom ispred voza.

Nesreća se dogodila na delu pruge koji je već obeležen kao periferija Subotice, jer je paralelno sa tim kolosekom Ozrenska ulica, gde voz otpilike stiže oko 11 sati i 20 minuta. Danas je u to vreme došlo do neočekivane nesreće sa smrtnim ishodom. Policijska uprava Subotice potvrdila je da se nesreća dogodila i da je usmrćen muškarac, a o nesreći je obavešteno i Više javno tužilaštvo u Subotici.

Šta je čovek tražio na pužnom prelazu, gde je inače zabranjeno kretanje i prelazak preko pruge, do poslepodnevnih sati nije bilo poznato, ali se pretpostavljalo da se mladić bacio pod voz. Prvo se spekulisalo, da li preminuli čovek nije dobro procenio vreme prolaska voza, ali je istragom utvrđeno da se namerno bacio pod voz.

Preduzeće „Infrastruktura železnica Srbije“ uputilo je saopštenje, u kojem se navodi da je nastradali muškarac u vreme nesreće bio na pružnom prelazu, gde je zabranjeno kretanje po kolosecima i u blizini pruge i upozoravaju, da se najčešće nesreće na pruzi događaju kršenjem zabrana kretanja na tim lokacijama.

Subotička policijska uprava je potvrdila kasnije, u toku dana, da nema sumnjivih okolnosti oko smrti tridesetdvogodišnjeg čoveka, koji se, kako je do sada istragom utvrđeno bacio pod voz izvršivši samoubistvo.

Ovo nije prvi slučaj da je neko poginuo na subotičkom pružnom koloseku, a nije ni prvi slučaj samoubistva na pruzi.

Tako je pre oko tri i po godine, u novembru 2018. oko ponoći, čovek po imenu Milivoje S (56), bacio se ispred teretnog voza koji je dolazio za Suboticu, prugom iz Novog Sada, u momentu kada je teretni voz bio već blizu njega.

Milivoje je izvršio samoubistvo, iskakanjem ispred lokomotive teretnog voza, a pored tela nesrećnog čoveka nađene su i dve torbe.Telo nastradalog je posle nesreće upućeno na Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu, a nije otkriveno ni u tom slučaju, zašto je čovek na sredini šeste decenije odlučio da izvrši samoubistvo, na tako tragičan način.

Na sličan način život je okončala i žena stara oko 60 godina, iste godine, 28. juna, oko tri sata ujutro, kada je skočila pod voz koji saobraća na pruzi Beograd - Budimpešta. Do tragedije je tada došlo, kada je žena na izlasku iz subotičke stanice stala na pružni tok, sačekala voz koji je napuštao železničku stanicu u Subotici i krenuo tom prugom ka Kelebiji i granici sa Mađarskom. Tragičnu smrt je izabrala na pruzi, ispred dolazećeg voza.

Nije redak slučaj i nesreća na subotičkoj železnici, uglavnom mlađih osoba, koje su penjanjem na vagone, skakali na vagone na drugom koloseku i tako poginuli, a jedna od najvećih je i tragedija dogodila se pre više godina, kada je mlada osoba, sa drugarima došla na železničku stanicu posle noćnog provoda, skočila na krov vagona i odmah nakon penjanja usmrćena strujnim udarom.

(Kurir.rs/N.H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track