15:50

BELIVUKOVOG ČOVEKA HTELI DA LIKVIDIRAJU NJEGOVI NAVIJAČI: Marković upozorava nakon krvavog obračuna u Pančevu PUCALI SU DA UBIJU

rat među principima

VELJA NEVOLJA POSLAO NAVIJAČIMA PORUKU IZ ZATVORA?! Marković upozorava nakon krvavog obračuna u Pančevu PUCALI SU DA UBIJU

Crna Hronika -

Predsednik Sindikata policije Blažo Marković smatra da Veljko Belivuk najverovatnije komunicira šifrovanim porukama sa pripadnicima svog kriminalnog klana koji su na slobodi.

Marković je osvrnuo i na pucnjavu u kojoj je ranjen Predrag Janković Pesko koji je važio za produženu ruku Velje Nevolje i naveo da očekuje da će policija brzo rešiti taj slučaj.

Kurir Televizija, Blažo Marković, Jovana Zečević
foto: Kurir televizija

- Komuniciraju specijalnim jezikom. Putem posete mu dolazi supruga i majka, donose mu ceduljice, poruke. To su pripremali godinama. Ako su imali pravnu dobru podlogu, ovo se očekivalo da se dogodi. Mi moramo kod ovako svirepih ubistava uvesti smrtnu kaznu ili doživotni zatvor. Vremenom se sve zaboravlja pa posle 25-30 godina dobiju pogodnosti da izlaze i da budu slobodnjaci - rekao je Marković u jutarnjem programu Kurir televizije.

Advokatica Jovanka Zečević je istakla da su u slučaju Belivuka dokazi nepobitni.

- U ovim slučajevima ti dokazi su nepobitni. Vrlo teško će se naći način za odbranu. Vrlo je važna ta kaznena politika i mislim da je važno da budu sankcionisani. Shvataju da je novac toliko jak da možete kupiti ljude u svakoj strukturi - ističe advokatica.

Kurir Televizija, Blažo Marković, Jovana Zečević
foto: Kurir televizija

Predsednik Sindikata policije naveo je da nijedna kriminalna grupa ne može da funkcioniše ako nema podršku viših instanci.

- Nijedna grupa ne može da radi ništa dok ne dobije snažnu podršku od viših instanci. Mi sada faktički nemamo komandne odgovornosti, ne možete vi da budete direktor policije i da sedite pored Belivuka, a da ne znate ko je on. Čeka se da se Hrkalovićeva proglasi da nije uračunljiva i da bude oslobođena svih okolnosti - istakao je Marković.

Opisao je i svoje susrete sa bivšom državnom sekretarkom MUP-a.

- Sreli smo se nekoliko puta kad sam tražio bolje uslove za sindikat. Dijana ne pokazuje nikakvu mimiku. Ne pomera nijednu crtu lica. Samo jednom se pomerila kad je nešto, prema običaju, vikala. Tada sam joj rekao da nema potrebe za tim jer sam ja stariji od nje i pitao je zašto se ne uda. Tad je skočila i odgurnula stolicu. Nije me bio strah. To je sejala kod onih koji traže posao. Tada je umela da bude surova - otkrio je Marković.

Dijana Hrkalovic
foto: MUP Srbije

Advokatica Zečević navela je da je u ovakvim slučajevima najbitnije da sudstvo dobije adekvatne dokaze i da se ne boji.

- Novina u ovim postuipcima je medijski aspekt. Nezavisnost sudstva, policije i advokata je najvažniji u budućnosti. Najvažnije je da sudstvo dobija dokaze i da se ne boji - istakla je advokatica, a Marković se složio:

- Sudiji je potreban dokaz, nema ubistva bez leša, to je oduvek bilo. Posle kažu loš sudija! Nije on loš, samo nema adekvatne dokaze - istakao je predsednik Sindikata policije.

Kurir Televizija, Blažo Marković, Jovana Zečević
foto: Kurir televizija

Marković se osvrnuo i na nedavni mafijaški obračun kad je u Pančevu upucan Predrag Janković Pesko (40) koji je važio za produženu ruku Velje Nevolje u tom gradu.

Janković je ranjen u pucnjavi koja se u petak uveče dogodila na Starom pančevačkom putu, kod jedne poznate kafane, a kako nezvanično saznaje Kurir pozadina vatrenog obračuna je navodno rat među navijačima Principa koji su bili pod Belivukovom komandom.

- Oni su imali nameru njega da likvidiraju. Sada je imao sreće. Ministar Vulin jako dobro drži MUP tako da ovo neće proći tek tako - kaže Marković.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track