01:31

Advokat Ivan Ninić otkriva: Proširena je istraga za još jedno ubistvo za koje se sumnjiči klan Veljka Belivuka

spisak sve duži

ISTRAGA PROTIV KLANA VELJE NEVOLJE PROŠIRENA I ZA 7. UBISTVO: Advokat porodice ubijenog Gorana Mihajlovića otkrio NOVE DETALJE

Crna Hronika -

Advokat Ivan Ninić otkrio je da je istraga protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića proširena za ubistvo još jednog mladića čiji identitet nije želeo da otkrije.

Ninić, koji zastupa porodicu ubijenog Gorana Mihajlovića, rekao je da očekuje i da će optužnica biti proširena. Goran Mihajlović iz Resnika, podsetimo, nastradao je tako što je namamljen u kuću u Ritopeku, a potom brutalno likvidiran.

Tužilaštvo za organizovani kriminal izašlo je prema njegovim rečima sa podacima za sprovođenje istrage protiv Belivukovog klana.

Veljko Belivuk, Velja Nevolja
foto: Shutterstock, Zorana Jevtić

- Goran Mihajlović je nestao 1. aprila 2019. godine. Nije se znalo ništa sve do pre mesec dana kad je TOK izašao sa podacima o sprovođenju istrage protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, izvesnog (Vlade) Draganića, (Miloša) Budimira i (Nikole) Spasojevića. Dakle u naredbi za sprovođenje istrage nalazi se pet osoba - rekao je advokat Ivan Ninić za Kurir televiziju.

Ivan Ninić
foto: Kurir televizija

Ninić kaže da će istraga biti proširena i za sedmu žrtvu koja je ubijena na surov način.

belivuk
foto: kurir televizija

- Tužilac tvrdi da je Goran Mihajlović nastradao tako što je prvo namamljen u kući u Ritopeku, dovezen je smartom, a potom je njegovo telo trasportovano u Surduk. Tamo je zapaljeno, ostaci su smrskani macolom, a zatim bačeni u Dunav sa Pupinovog mosta. Nadam se da će istraga dovesti do proširenja optužnice. Nominalno gledano, to bi bilo šesto ubistvo. Optužnica tereti klan Veljka Belivuka i 30 lica koja se nalaze na toj opužnici za pet ubistava, a Goran Mihajlović bi bio šesti. Proširena je istraga za još jedno lice čiji identitet ne bih još da otkrivam. Dakle, to bi za sada bilo sedam lica koja su lišena života na surov način - rekao je advokat Ivan Ninić.

Ubijen iz pištolja?

Goran Mihajlović nije otrovan pre ubistva, kako se spekulisalo, već je prema nezvaničnim informacijama ubijen iz pištolja.

Navodno je kao neposredni izvršilac ubistva označen Belivuk.

Mihajlović je na prevaru namamljen i otet 1. aprila 2019. godine od kada mu se izgubio svaki trag. U trenutku nestanka imao je 22 godine.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track