ŠKALJARCI I PINK PANTER PRALI PARE I IZ ZATVORA?! Zbog šverca kokaina uskoro sedaju na optuženičku klupu, a preti im duga robija!
Foto: Policia nacional

istraga u španiji

ŠKALJARCI I PINK PANTER PRALI PARE I IZ ZATVORA?! Zbog šverca kokaina uskoro sedaju na optuženičku klupu, a preti im duga robija!

Crna Hronika -

Predragu Peđi Vujoševiću zvanom Marko, navodnom vođi "pink pantera", optuženim sa još dvojicom "škaljaraca" da je švercovao kokain u Kanarskom arhipelagu, trebalo bi da počne suđene 10. marta u Las Palmasu, a saopštenje tužilaštva otkrilo je da su pripadnici klana "radili" i četiri meseca po hapšenju.

Da podsetimo, Vujošević i "škaljarci" uhapšeni su u avgustu ove godine u akciji "Kobi Fantom", kada je zaplenjeno 406 kilograma kokaina. Kako prenose lokalni mediji sa Kanarskih ostrva, Pokrajinsko tužilaštvo zatražilo je 11 godina zatvora i novčanu kaznu od po 57.6 miliona evra za optužene, zbog šverca kokaina vrednost 14.4 miliona evra.

1 / 3 Foto: Policia nacional

- Oni su optuženi sa još trojicom muškaraca koji se nalaze u bekstvu da su deo "škaljarskog" klana iz Crne Gore, specijalizovanog za distribuciju kokaina. Da bi to radili, naselili su se u Kanarskom arhipelagu u oktobru 2020. godine, a odmah se videlo da imaju velike novčane resurse koji su im omogućili da iznajme nekoliko vozila kako bi izbegli nadzor i praćenje, ali i nekoliko imanja na Gran Kanariji i Tenerifima za skladištenje droge, opreme i novca - istakao je tužilac za borbu protiv droga Antonio Amor.

Šta je zaplenjeno

Droga, jahta, kriptovani telefoni

Kako navode mediji, u akciji je zaplenjeno ukupno 406 kilograma kokaina čistoće između 81 i 84 posto, novac, vozila, jahta, 12 kriptovanih telefona, elektronski sigurnosni uređaji, mašine za brojanje novca, vakum mašine za pakovanje, razni alati i dokumentacija.

Kako mediji navode, istražitelji su u novembru 2021. godine, četiri meseca po hapšenju, uspeli da otkriju kako su pripadnici grupe različitih dana isporučili 250.000, odnosno 155.000 evra u gotovini trećim licima, sa ciljem da se te pare sklone iz arhipelaga i uvedu u legalne tokove.

- Prva suma predata je 16. novembra u glavnom gradu Gran Kanarije osobi koja nije znala da je to novac iz kriminalnih radnji. Sedam dana kasnije, u TC El Mirador, zaplenjen je ostatak novca, koji je takođe predat trećem licu - saopštilo je tužilaštvo.

Transport kokaina krenuo je sa juga Tenerifa.

- Nakon što su identifikovana dva vozila u kojima su imali 70 kilograma kokaina, uhapšena su dvojica muškaraca koji su vozili. Istraga je agente dovela do luksuzne zgrade u kojoj je uhapšen treći pripadnik grupe koji je čuvao drogu - navode mediji. Podsetimo, muškarac uhapšen u vili je upravo "pink panter" Vujošević.

Istraga u Španiji otkrila je postojanje još nekoliko štek kuća na ostrvima.

- Trojica optuženih su, kako je saopštilo Pokrajinsko tužilaštvo Las Palmasa , u okviru organizovane grupe imali funkcije „skladištenja, čuvanja, transporta i distribucije kokaina, iznajmljivanja raznih vozila, čuvanja intervenisanog novca i izdavanja domova preko trećih lica - prenose mediji.

Kurir.rs/ J.Ivić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track