BOS! ĆAZIMOV BRAT ORGANIZOVAO MAFIJAŠKE SKUPOVE NA MAJORKI? Narko bosovi odsedali po luksuznim hotelima i krili se od kamera
Foto: EPA ROLAND MAGUNIA, Nebojša Mandić, Španska Policija

detalji istrage

BOS! ĆAZIMOV BRAT ORGANIZOVAO MAFIJAŠKE SKUPOVE NA MAJORKI? Narko bosovi odsedali po luksuznim hotelima i krili se od kamera

Crna Hronika -

Baškim Osmani, brat Ćazima Osmanija, na Majorki je navodno organizovao najmanje 10 "samita" mafijaških bosova, i to jednom dok je na ovom ostrvu bio skup Evropola.

Da podsetimo, Osmani je uhapšen u hotelu u Poreču zbog sumnje da je učestvovao u međunarodnom švercu kokaina iz Južne Amerike u Evropu. On je, kako prenosi Ultima ora, na Majorki imao svoju bazu.

1 / 4 Foto: španska policija

- Prema policijskim informacijama, on je svojom krimi-imperijom upravljao iz svoje luksuzne vile u Kamp de Maru. Ova velelepna kuća pretresena je u policijskoj akciji, a istražitelji nastavljaju da je pretražuju - prenose mediji:

Deset sastanaka

- Interesantno je da je on na Majorki okupljao mafijaške bosove iz celog sveta. Policija veruje da su se u poslednjih pet godina najmanje deset puta sastajali u luksuznim hotelima na ostrvu i tu razrađivali biznis-planove.

U isto vreme kada i jedan "samit", na ostrvu je bio i policijski kongres.

- Skupovi su održavani uvek preko leta, poslednji je bio krajem juna i početkom jula prošle godine. Na njima su, kako je utvrđeno, bili prisutni mafijaški bosovi iz Italije, sa Balkana i Kosova i Metohije - piše Ultima ora. es.

Kako mediji navode, sastanci su bili veoma diskretni, a "gosti" su se predstavljali kao dobrostojeći turisti koji su na ostrvo dolazili da uživaju.

- Pretvarali su se da su na odmoru, a vešto su izbegavali kamere. Detaljno su proučavali gde se nalazi video-nadzor u hodnicima i zajedničkim prostorijama u hotelu, a kada bi prolazili pored njih, okretali su glavu ili pokrivali lice kapama. Trudili su se da ne ostave dokaz da su bili tu. Druga mera bezbednosti bila je ta što se nikada nisu viđali svi zajedno - prenosi portal.

Tast mu je saradnik

Ručali su uvek u istom hotelu, pa odlazili u luku da se nađu sa Baškimom.

Baškim Osmani
Baškim Osmanifoto: DB/Roland Magunia / AFP / Profimedia

- On ih je čekao okrenut ka moru - piše Ultima ora. Mediji navode i da se brat Ćazima Osmanija na ostrvo doselio 1999. godine, ali da je tek 2018. pokrenuta istraga protiv njega. Po izlasku iz nemačkog zatvora, kako prenose mediji, kupio je vilu vrednu pet miliona evra.

- Označen je kao vođa jednog od najmoćnijih klanova u Evropi. Praćen je danonoćno, a utvrđeno je da ima sedam najbližih saradnika, među kojima je i otac njegove supruge.

Uhapšen u hotelu

Smiren i u društvu telohranitelja

Kako mediji prenose, Baškim Osmani uhapšen je u Ćazimovom hotelu u Poreču, u luksuznom hotelskom apartmanu, u kome je bio sa svojim naoružanim telohraniteljem. - On je bio potpuno smiren i rekao je da će ga advokat izvući za dva do tri dana - prenose mediji. Osmani bi u narednim danima trebalo da bude izručen Španiji.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja