DOKTORA IZREŠETAO VLASNIK ODUZETOG STANA: Urolog kupio stan na licitaciji, ubijen pred ženom! Sličnost sa zločinom iz Rušnja!

jeziv slučaj

DOKTORA IZREŠETAO VLASNIK ODUZETOG STANA: Urolog kupio stan na licitaciji, ubijen pred ženom! Sličnost sa zločinom iz Rušnja!

Crna Hronika -

Ubistvo Živka Đakovića (76) u Rušnju, za koje je osumnjičen Živojin N. (72) koji je pre šest godina kupio kuću žrtve na licitaciji, podsetilo je mnoge na na zločin iz 2014. godine u kome je ubijen novopazarski urolog Safet Skenderi. Podsetimo, Skenderi je bio žrtva čoveka čiji je stan kupio na licitaciji.

1 / 5 Foto: Zorana Jevtić

Đakovića je u Rušnju, u izgubljenoj kući, navodno ubio kupac njegove višespratnice, dok je Skenderi stradao od ruke Omera Husovića, starog vlasnika stana koji je kupio u stambenom kompleksu Lug.

mesto zločina
mesto zločinafoto: Tanjug

Omer Husović uhapšen je pod sumnjom da je sa šest hitaca ubio urologa Safeta Skenderija (45), predsednika Lekarske komore u Novom Pazaru. Skenderi je, navodno, usmrćen jer je na licitaciji kupio stan, koji je nekada pripadao osumnjičenom Husoviću.Zločin se dogodio naočigled Skenderijeve supruge Suade, ginekologa u novopazarskoj opštoj bolnici, u stambenom kompleksu „Lug", ispred stana koji je porodica Skenderi kupila pre dve godine, a u koji se još nije bila uselila, pisao je Kurir 2014. godine posle zločina.

Husović je pobegao nakon zločina, ali je brzo identifikovan i uhapšen.

- Doktor Skenderi je još pre dve godine na sudskoj licitaciji kupio stan porodice Husović, koji je zbog duga bio pod hipotekom i koji je sud isturio na prodaju. Platio ga je više od 40.000 evra, ali se nije odmah uselio. Doktor nije, što se ispostavilo kao kobna greška, tražio da ga sud i policija uvedu u posed, već je Husovićima, koje je poznavao jer mu je otac ubice bio pacijent, dozvolio da ostanu i isele se kad pronađu neki smeštaj - rekao je izvor Kurira iz istrage.

Međutim, Husovići su stalno odlagali iseljenje.

ubijeni lekar
ubijeni lekar

- Doktor Skenderi je sve to vreme sa porodicom živeo kod tašte, a potom i kao podstanar. Zbog toga je preksinoć, zajedno sa suprugom, svratio da se raspita kada bi mogao da se useli. Međutim, Husović je zatražio sudski nalog, nastala je kraća rasprava, a potom je ubica potegao pištolj i u doktora ispalio šest metaka - objasnio je naš izvor.

Izrešetani doktor brzo je prebačen na hirurško odeljenje Zdravstvenog centra u Novom Pazaru, ali kolege nisu uspele da mu spasu život.

Husović je, prema poslednjim informacijama, osuđen na 30 godina zatvora.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track