UBIŠE MI DETE ZBOG PARA, MOJU LIKU, MOJE SUNCE, IDEM NA GROBLJE I DIŽEM IM SPOMENIK: Bolne reči baka Stojanke kidaju dušu
Foto: Kurir/M.S.

UBISTVO PORODICE ĐOKIĆ

UBIŠE MI DETE ZBOG PARA, MOJU LIKU, MOJE SUNCE, IDEM NA GROBLJE I DIŽEM IM SPOMENIK: Bolne reči baka Stojanke kidaju dušu

Crna Hronika -

Porodica i komšije i dan danas tuguju za Goranom, Gordanom i Lidijom Đokić koji su ubijeni i spaljeni 27. septembra prošle godine u mestu Dudine bare. Uskoro se navršava šest meseci od monstruoznog zločina za koji će najverovatnije biti optužen Goran Džonić, njihov rođak.

baka Stojanka
baka Stojankafoto: Kurir

Podsetimo, tri nedelje posle zločina uhapšen je Džonić koji je krivicu svalio na svoje sinove Milana i Stefana, ali i braću Aleksandra i Kostadina Miloševića. U pritvoru se trenutno nalaze sa Goran i Stefan, na čijem je imanju pronađen novac koji je ukraden od žrtava.

Baka Stojanka, majka pokojnog Gorana ne prašta ubici što je život oduzeo njenim najbližima, a posebno unuki Lidiji.

Đokići, Niš, porodica Đokić, Goran Đokić, Lidija Đokić, Gordana Đokić
foto: Marko Smiljković

- Ma gde sam dobro, daleko od dobrog. Moja dece leže u sanduku, ubiše ih dušmani zbog para. Pa, moju Liku, moje sunce... Ovako nešto se nije dogodilo u celoj državi. Nemam srca više da pričam, nemam šta. Ne mogu da ih vratim.

Odemo na groblje tako, sad smo ugovorili spomenik da im se podigne - kaže nam uplakana majka pokojnog Gorana.

osumnjičeni
osumnjičenifoto: Privatna Arhiva

Ispred ulaznih vrata zgrade u Aleksincu gde su Đokići živeli stoje dve čitulje. Komšije i dalje žale za ovom porodicom.

- Svi ih pamtimo, ma kao da su malopre prošli stepenicama. To je bila jedna od izuzetno finih porodica u Aleksincu. Složni su bili, zato je Džonić bio i ljubomoran, mada i on ima dobru porodicu. Sigurni smo da ih je ubio zbog neke mržnje, a ne samo zbog novca - priča komšija.

Kurir.rs / M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track