BRANISLAV ZOROM SKOČIO IZ SNA KAO DA JE BOMBA PUKLA! Kad je izašao u dvorište, imao šta i da vidi, ispred kuće mu korsa na krovu
Foto: Kurir/S.U.

Korsom udario u banderu i prevrnuo se na krov, vatrogasci gasili požar

BRANISLAV ZOROM SKOČIO IZ SNA KAO DA JE BOMBA PUKLA! Kad je izašao u dvorište, imao šta i da vidi, ispred kuće mu korsa na krovu

Crna Hronika -

KIKINDA - Kod stadiona FK ŽAK, u ulici Stevana Sinđelića, nešto posle pet sati ujutru, dogodila se teška saobraćajna nesreća, srećom bez tragičnih posledica.

Iz još neutvrđenog razloga, vozač je najpre udario u banderu, a onda sleteo s puta i prevrnuo se na krov ispred porodične kuće Branislava Sivčeva iz Kikinde. Vlasnik kuće kaže za Kurir da je suprugu i njega iz sna probudio zvuk koji je podsećao na grmljavinu:

Kikinda, Saobraćajna Nesreća, požar
foto: Kurir/S.U.

- Delovalo je kao da je bomba eksplodirala. Zapravo, čula su se tri jaka udarca- priznaje još uvek pod utiskom strašnog prizora Sivčev i opisuje šta je ugledao ispred kuće:

- Na krovu je bila crna „opel korsa“. Iz vozila je izašao mladić. Delovao je da nije povređen. On je bio sam u vozilu. Najvažnije od svega je da je sačuvan jedan mladi ljudski život. Na kući je pričinjena manja materijalna šteta, ali je zaista od toga važnije da je dečko preživeo. U našoj tranzitnoj ulici ovakvih situacija bilo je i ranije. Na obližnoj raskrsnici su ljudi i ginuli- rekao nam je Sivčev.

Kikinda, Saobraćajna Nesreća, požar
foto: Kurir/S.U.

Pod kojim uslovima je došlo do ove saobraćajne nezgode biće poznato nakon istrage. Osim za policiju i medicinske radnike, posla je bilo i za kikindske vatrogasce. Na periferiji grada, na Strelištu, posle 10 sati, ekipe Vatrogasno spasilačkog bataljona izašle su na lice mesta jer je gorelo oko pet hektara trske i suve trave. Prema nepisanom pravilu, na ovoj rubnoj lokaciji, vatrogasci su prinuđeni da intervenišu nekoliko puta godišnje, tokom februara i marta. Na ovom mestu požare gase i u jesenjem periodu, a uzrok svake vatrene stihije jeste ljudski nemar. Jedan od stanovnika Strelišta nevoljno nam je potvrdio da se ovakve stvari dešavaju svakog proleća i jeseni:

1 / 6 Foto: Kurir/S.U.

-Namerno pale trsku i travu. Ovaj požar je slika i prilika ljudskog nemara. Ovde se nekontrolisano baca smeće- rekao nam je stanovnik Strelišta.

Vatrogasci podsećaju da je paljenje suve trave i trske strogo zabranjeno, ali se na ovoj lokaciji, požari konstatno ponavljaju.

Kurir.rs/S.U.

Bonus video:

00:12

Udes na auto-putu Beograd-Niš

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja