BELIVUK IZVREĐAO SVEDOKE-SARADNIKE ČIM JE UŠAO U SUDNICU: Evo kojim rečima se obratio Hrvatinu i Spasojeviću!
Foto: Kurir, Zorana Jevtić, Dado Đilas

detalji sa suđenja

BELIVUK IZVREĐAO SVEDOKE-SARADNIKE ČIM JE UŠAO U SUDNICU: Evo kojim rečima se obratio Hrvatinu i Spasojeviću!

Crna Hronika -

Na početku suđenja Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i pripadnicima njihove kriminalne grupe u zgradi Specijalnog suda u Beogradu prekjuče je vladalo opsadno stanje, a da neviđene mere obezbeđenja nisu bile preduzete bez razloga, potvrđuje i to što je prvookrivljeni Veljko Belivuk po ulasku u sudnicu pripretio svedocima-saradnicima, saznaje Kurir!

Prema rečima našeg izvora, atmosfera u sudnici je bila napeta jer su pored okrivljenih u istoj prostoriji bila i dvojica svedoka-saradnika Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, koji su s Tužilaštvom za organizovani kriminal sklopili sporazum o svedočenju i u zamenu za manju kaznu otkrili i detaljno opisali surove zločine klana.

veljko belivuk i marko miljković u sudnici
veljko belivuk i marko miljković u sudnicifoto: Kurir

Izdali klan

Hrvatin i Spasojević nisu sedeli u boksu za okrivljene, već su bili u drugom delu sudnice, dok je veliki broj stražara stajao oko njih.

- Čim je ušao u sudnicu, Belivuk se okrenuo ka delu u kom su sedeli Hrvatin i Spasojević. Dobacio im je: „Pi*ke!“, najverovatnije aludirajući na to što su njih dvojica, koja su po sopstvenom priznanju učestvovala u ubistvima i uklanjaju leševa, „izdala klan i pristala na saradnju s nadležnim organima“ - objašnjava naš izvor. On kaže i da su pojedini upoznati s prilikama ove njegove reči protumačili kao pretnju.

Pored okrivljenih i svedoka-saradnika, prekjuče su se s okrivljenima oči u oči našle i udovice ubijenih - Gorana Veličkovića, Milana Ljepoje i Zdravka Radojevića, koje u ovom postupku imaju status oštećenih. Supruga pokojnog Gorana Veličkovića, koji je takođe bio navijač Partizana, pokušala je da u sudnicu uđe obučena u majicu na kojoj je odštampan lik njenog muža uz natpis: „Gore na nebu armija prava“.

- Međutim, stražari joj nisu dozvolili da tako uđe, pa je ona obukla kaput - kaže izvor.

Odbijen zahtev za izuzeće

Inače, pripremno ročište odloženo je za danas jer je odbrana zatražila izuzeće predsednice sudskog veća, kao i postupajućeg tužioca. Prema nezvaničnim saznanjima, zahtev za izuzeće tužioca juče je odbijen.

Na optuženičkoj klupi, pored Belivuka i Miljkovića - koji se terete da su organizatori kriminalne grupe koja je počinila pet teških ubistava, trgovala drogom, oružjem, počinila otmice i silovanje - nalazi se još 28 osoba. Juče su samo Belivuk i Miljković izašli za govornicu i kratko govorili.

Susret optuženih supružnika

Slađana i Vlado slali poljupce jedno drugom

Slađana Sekulić (40), jedina žena na optužnici, u utorak je, prvi put nakon hapšenja 4. februara prošle godine, videla supruga Vladu Georgieva, koji je takođe optužen. Podsetimo, Slađana je prebačena u kućni pritvor s nanogicom u oktobru prošle godine, dok je njen suprug Vlado Georgiev, koji se ranije zvao Dragan Sekulić, još uvek u pritvoru. Kako saznajemo, Slađana i njen suprug su jedno drugom slali poljupce kada su se videli u sudnici. Inače, Slađana je u Specijalni sud došla potpuno neprepoznatljiva, pošto je promenila boju kose i frizuru, imala je crne naočare i bila je obučena u crno.

Poruka Principima

Velja Nevolja i Marko Miljković juče su bili obučeni u belu, odnosno crnu majicu, koje predstavljaju boje navijača Partizana. Podsetimo, Belivuk je bio na čelu Partizanove navijačke grupe Principi. Boža Spasić, bivši operativac DB, objašnjava za Kurir da su oni želeli da pošalju poruku „u stilu svetskih narko-bosova“.

- Nije čudno što su se njih dvojica ovako obukla. Oni jasno šalju poruku pristalicama na južnoj tribini da treba da ostanu na stadionu i da budu uz njih - kaže Spasić.

Kurir.rs

Štampano izdanje 10.03.2022.
foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track