Afera Agrobanka: Policija ispituje Dragana Đurića!
Foto: KURIR

Istraga u aferi „Agrobanka“

Afera Agrobanka: Policija ispituje Dragana Đurića!

Crna Hronika -
„Zekstra grupa“, čiji je većinski vlasnik Dragan Đurić, uzela kredit vredan između sedam i 10 miliona evra koji još nije vraćen

BEOGRAD - Agrobanka svima davala kredite!Policija proverava dokumentaciju kompanije „Zekstra“, čiji je većinski vlasnik Dragan Đurić, predsednik FK Partizan, zbog sumnje da je ta firma umešana u aferu „Agrobanka“, saznaje Kurir. Policija, kako saznajemo, češlja poslovanje firmi „Novitet“, „Dunavka“ i „Zekstra“, koje posluju u okviru „Zekstra grupe“.- Oni su od Agrobanke uzeli kredit vredan između sedam i 10 miliona evra koji nisu vratili. Poslovni papiri o saradnji banke i Đurićeve kompanije već su u istrazi i stručnjaci za finansijski kriminal ih detaljno proučavaju - kaže naš sagovornik iz istrage.Inače, kao što je Kurir već pisao, kompanija „Zekstra grupa“ jedan je od sponzora FK Partizan, koji je uzimao kredite od Agrobanke.- Fudbalski klub Partizan je od ove banke dobio četiri kredita. Tri kredita su vraćena, a četvrti se otplaćuje po ugovoru. Osim kredita, imali su ugovor o sponzorstvu - kaže sagovornik Kurira.U istrazi navode da bi Dragan Đurić uskoro mogao biti pozvan na razgovor u policiju.- To ne znači da je on osumnjičen ili bilo šta slično. Jednostavno, moramo da razmrsimo klupko svih zloupotreba u Agrobanci, pa će možda biti neophodno da razgovaramo s njim u vezi sa „Zekstrom“, ali i u vezi s kreditima koje je dobio FK Partizan - kažu u istrazi.Inače, prema podacima Narodne banke Srbije, kompanija „Zekstra grupa“ je u blokadi od 21. avgusta ove godine zbog neizmirenog duga u iznosu od 18,3 miliona dinara.

Đurić: Ne mogu o tomeDragan Đurić juče je odbio da komentariše saznanja Kurira.- Ne mogu da pričam o tome. Zovite službu za odnose s javnošću kompanije - rekao je kratko Đurić.U službi za odnose s javnošću rečeno nam je da će nam odgovor na pitanje poslati i-mejlom, ali to nisu učinili do zaključenja ovog broja Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track