U STILU PRAVIH MAFIJAŠICA Stručnjak otkriva: Jedina žena u Veljinom koljačkom klanu svojim ponašanjem šalje jasnu poruku
Foto: Nemanja Nikolić

Privukla pažnju

U STILU PRAVIH MAFIJAŠICA Stručnjak otkriva: Jedina žena u Veljinom koljačkom klanu svojim ponašanjem šalje jasnu poruku

Crna Hronika -

Slađana Sekulić (40), jedina žena na optužnici podignutoj protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se sumnjiči za otmice, ubistva, trgovinu drogom i oružjem, kao i silovanje, privukla je pažnju tokom dva pojavljivanja u sudu, a prema rečima stručnjaka njen stav je klasičan primer stava jedne mafijašice.

Slađana je u utorak u Specijalni sud došla u crnoj odevnoj kombinaciji. Iako je do hapšenja bila plava, sada je potpuno promenila imidž. Naime, ofarbala se u crno, imala je velike crne naočare i u zgradu je ušla sa rukama u džepovima, koračajući odlučno ispred troje ljudi, dve žene i jednog muškarca. Sudeću po garderobi muškarca koji je koračao iza nje i koji je bio uz nju i u utorka i u četvrtak, mnogi su se zapitali da li joj je to rođak ili je eventualno angažovala lično obezbeđenje.

slađana dolazi prvog dana pripremnog ročišta u specijalni sud
slađana dolazi prvog dana pripremnog ročišta u specijalni sudfoto: Zorana Jevtić

Najveću pažnju ispred Specijalnog suda i u četvrtak je privukla upravo optužena Slađana, koja se nalazi u kućnom pritvoru sa nanogicom. Za razliku od prošlog puta kada je bila sva u crnom, u četvrtak je bila u bež-beloj kombinaciji.

- Kao što su se Belivuk i Miljković u sudnici pojavili u crno - beloj kombinaciji, što su boje Partizana i navijača čije su vođe bili, tako se i Slađana jedan dan obukla u crnu kombinaciju, drugi dan u belu - kaže naš izvor.

slađana sekulić
slađana sekulićfoto: Nemanja Nikolić

Boža Spasić, bivši operativac DB, objašnjava za Kurir da Slađanino ponašanja odaje utisak jake i stabilne žene.

- Ona u tom klanu ima veoma važnu ulogu, bez obzira koja dela joj se stavljaju na teret. Sigurno je bila upućena i u opasne poslove klana jer svojim stavom, i nadmenošću, nekoj visini, govori nam da joj niko ništa ne može i ono što je najvažnije ona se ne kaje i ponosna je što je deo ove grupe - kaže Spasić.

1 / 5 Foto: Nemanja Nikolić

On objašnjava i da je jedina žena u klanu sama sebi stvorila "bitnost".

- Po njenom hodu, držanju, stavu i oblačenju može se videti da je ona sama sebi stvorila neku važnost. Zasenila je svojom pojavom i bitnije ljude u klanu, ali ona i njima svojim ponašanjem šalje jasnu poruku da je tu i da nema povlačenja - kaže Spasić i dodaje:

- Privržena je klanu i to ne krije. Po stavu bi se reklo da je ovo njen životni stil, mafijaški u punom smislu te reči.

Naš sagovornik je objasnio i Slađanino ponašenje u sudnici kada je nakon godinu dana videla svog supruga Vladu Georgijeva, bivšeg policajca koji je promenio ime i nekada se zvao Dragan Sekulić. Podsetimo, i Georgiev je optužen kao pripadnik klana, a nalazi se u klasičnom pritvoru.

slađana i njen suprug koji je i dalje u klasičnom pritvoru
slađana i njen suprug koji je i dalje u klasičnom pritvorufoto: Ana Paunković, Privatna Arhiva

- Slađana je svom životnom saputniku slala poljupce, pored ljubavi koju oseća prema njemu, ona je dala podršku i svemu tome što on radi i čime se bavi, ali i jasno je stavila do znanja da se ne povlači uprkos svemu - kaže Spasić i dodaje da nije isključeno da ovako jake žene preuzmu vođstvo nad klanom dok su im prave vođe iza rešetaka.

Podsetimo, prema navodima optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal, Slađana Sekulić i njen suprug, nisu bili najbliži Belivukovi saradnici koji su učestvovali u ubistvima i odlazili u kuću u Ritopeku. Kako se navodi, sa još nekoliko optuženih učestvovali su u prometu droge, ali i u drugim poslovima.

Na saslušanju pred istražnim organima Sladana Sekulić se ovako branila: "Ja sam samo žena, kao da bi mi oni rekli nešto".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track