KRVNA OSVETA TRAJALA VIŠE OD DECENIJE Šaranović organizovao ubistvo brata Luke Bojovića, pa izrešetan na kućnom pragu sa 30 metaka
Foto: Privatna Arhiva

ubijen na današnji dan

KRVNA OSVETA TRAJALA VIŠE OD DECENIJE Šaranović organizovao ubistvo brata Luke Bojovića, pa izrešetan na kućnom pragu sa 30 metaka

Crna Hronika -

Na današnji dan pre pet godina pred kućnim pragom u Budvi ubijen je Slobodan Šaranović (79).

Kobne večeri oko 22 sata u naselju Dubovica napadači su iz automobila u pokretu sasuli kišu metaka u Šaranovića, čija je supruga, čuvši rafal, izašla iz kuće, ali Slobodanu spasa nije bilo. Ostao je na mestu mrtav.

U toj likvidaciji učestvovala su najmanje trojica napadača, koji su pucali iz vozila marke "BMW 5", vlasništvo rentakar agencije. Ka Šaranoviću su ispalili 30 metaka.

Dve godine kasnije za organizaciju kriminalne grupe koja ga je likvidirala optužen je Alan Kožar, koji je sa Damirom Hadžićem ubijen na Krfu. Pored njega, na optužnici se našao i srpski državljanin Milan Dinić koji je, prema optužnici, dobio zadatak da likvidira nekadašnjeg "kralja kocke" poznatog po dugom sukobu i ratu sa Lukom Bojovićem.

Luka Bojović i Slobodan Šaranović
Luka Bojović i Slobodan Šaranovićfoto: EPA, Vijesti/Savo Prelević

Slobodan Šaranović je bio osumnjičen za organizovanje ubistva Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića, pa se njegova likvidacija smatra nastavkom "krvne osvete" u ratu porodica Šaranović i Bojović.

U tom sukobu likvidirano je mnogo ljudi, a da je reč o krvnoj osveti, pred sudom je izjavio Miloš Vojnović, svedok u postupku za ubistvo Nikole Bojovića, ubijenog u Beogradu 29. aprila 2013.

Počelo 2009. godine

- Bojović nije ubijen džabe, u pitanju je bila krvna osveta! Ubijen je zbog Brana Šaranovića - rekao je svedok i tako potvrdio ono što se godinama unazad spominje kao motiv ubistva Nikole Bojovića, koji, za razliku od svog brata, nije bio iz kriminalnog sveta.

I u optužnici za njegovo ubistvo navodi se da je organizator zločina Slobodan Šaranović.

- Rat Bojovića i Šaranovića počelo je otmicom kuma porodice Šaranović 2009, koji je poslednji put viđen kako ulazi u auto Luke Đurovića, najbližeg saradnika Luke Bojovića. Posle toga desile su se brojne likvidacije, jer su Šaranovići navodno smatrali da je Luka Bojović odgovoran za nestanak njihovog kuma - kaže izvor i dodaje da je nekoliko meseci kasnije, 8. oktobra 2009, u Beogradu ubijen Branislav Šaranović.

- Njegov brat Slobodan tragao je za ubicama, a čak je i javno nudio nagradu za onoga ko bi mu otkrio ime nalogodavca i egzekutora. Tokom traganja za bratovljevim ubicama, navodno je ponovo došao do Luke Bojovića i osvetio mu se. Lukin brat Nikola izrešetan je u centru Beograda četiri godine nakon likvidacije Branislava Šaranovića - podseća izvor.

Prema njegovim rečima, krvna osveta ni tu nije zaustavljena, pa je ubijen i Slobodan Šaranović, dok se Luka Bojović i dalje nalazi u španskom zatvoru.

Slobodan Šaranović je bio vlasnik čuvenog kazina "Slavija" u Beogradu, a devedesetih je dospeo u žižu javnosti kada je ugostio brazilskog pisca Paola Koelja. Posedovao je i više preduzeća u Srbiji, Crnoj Gori i Austriji. Često su ga nazivali "kraljem kocke".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track