Najnovije vesti

OTMICA MALE MAŠE PODIGLA JE SRBIJU NA NOGE: Francuzi su devojčicu oteli majci iz naručja, policija ih jurila do naplatne rampe!
Foto: prointscreen

Sedam godina od kidnapovanja deteta u Beogradu

OTMICA MALE MAŠE PODIGLA JE SRBIJU NA NOGE: Francuzi su devojčicu oteli majci iz naručja, policija ih jurila do naplatne rampe!

Crna Hronika -

Otmica male Maše P., u to vreme dvogodišnjakinje, pre sedam godina potresla je Srbiju. Filmska potera za otmičarima, francuskim državljanima, koji su u naselju Braće Jerković u Beogradu iz majčinih ruku oteli devojčicu, paralisala je građane tog hladnog martovskog dana.

otmičari i devojčica
otmičari i devojčicafoto: Aleksandar Jovanović Cile

Devojčica koja je tada imala dve godine, bila je sa majkom u šetnji, kada se iznenada pored njih, na samo par stotina metara od zgrade u kojoj su živeli, zaustavio automobil rumunskih registarskih oznaka. Iz njega je izleteo francuski državljanin Sebastijan Branšu, oborio majku na zemlju i počeo da je udara.

- Oteo joj je ćerku, seo u automobil i odvezao se u nepoznatom pravcu. Sa njim u kolima bila je njegova supruga Sandrin Aleksija Gorin Branši i njena ćerka Kristel Emelin Eje. Na svu sreću, oni su zaustavljeni na naplatnoj rampi u Šimanovcima i tada je ih je policija sve uhapsila - ispričao je izvor.

Posle hapšenja Sandrin se branila rečima da nije znala šta njen muž planira i da je ona krenula na putovanje kod njegove rodbine u Rumuniji.

- Sebastijan je za sve kriv. On je sve smislio. Uzeo je čak i pasoš moje unuke i njenu garderobu. Nije nam rekao šta namerava. Krenuli smo na put u Rumuniju, kod njegove rodbine. Tako je on meni i ćerki saopštio. Tek uz put nam je otkrio prave namere, kako planira da kidnapuje devojčicu koja liči na moju unuku - rekla je ona.

Maša Prenković
foto: Aleksandar Jovanović Cile

Kasnijom istragom utvrđeno je da su kidnaperi nasumično odabrali devojčicu, jer je ličila na njihovu unuku, a dete im je bilo potrebno kako bi rešili spor koji je Kristel prilikom razvoda sa svojim suprugom.

- Na kasnijim saslušanjima oni su priznali su da su tipovali malu Mašu i da su to učinili kako bi pomoću njenog DNK Kristin u Francuskoj dobila starateljstvo nad svojim detetom - objasnio je izvor.

U toku procesa, Francuzi su iznosili šokantne tvrdnje među kojima je bila i ta da bi posle procesa u njihovoj zemlji dete bezbedno vratili u Srbiju ili da su sa majkom nagodili da im da dete za 850 evra.

Ovakve tvrdnje ispostavile su se kao nebulozne i lažne, a suđenje kidnaperskoj trojci počelo je u decembru 2015. dok je njih troje pravosnažno osuđeno na 26 godina zatvora u oktobru 2016, a kasnije su svi izručeni Francuskoj.

Maša Prenković, Devojč
foto: Printscreen

Otac otete devojčice za Kurir je posle pronalaska ćerke posvedočio da su prošli kroz pravu agoniju.

- Damire, oteli su mi Mašu iz ruku", rekla mi je supruga Mirjana preko telefona. Izleteo sam sa sastanka na kome sam bio u tom trenutku. Puta do kuće se ne sećam, samo mi je Maša bila pred očima. Molio sam se samo da je živa. Zašto baš meni ovo da se desi? Kako nama, mi smo sasvim obična porodica... Šta će nekome moja Maša? Te su mi misli prolazile kroz glavu - pričao je otac devojčice tada za Kurir:

- Samo mi je ona bila u glavi, kako je, da li je uplašena, da li plače, gde je vode ti ljudi. Znao sam da moraju brzo da je pronađu jer, ako se to ne desi, ko zna šta će biti s mojom devojčicom. Dok su tražili Mašu, minuti su trajali kao večnost.

Skandali

Otmičarka sekla vene i brijala glavu

Boravak Sandrin Gorin Branšu u Centralnom zatvoru obeležili su razni skandali koje je pravila.

Ona je, najpre, žiletom isekla vene, a kasnije je to pokušavala i drugim predmetima da izvede, uvek bezuspešno. Na kraju je obrijala glavu jer ju je cimerka optužila da ima vaške.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track