ŠIPKA ZNA O UBISTVU PEVAČICE KOLIKO I KRISTIJAN GOLUBOVIĆ I STARLETE: Advokat ZORANA MARJANOVIĆA nije uvredio "forenzičara"!
Foto: Nebojša Mandić, Nemanja Nikolić, Damir Dervišagić

sud doneo odluku

ŠIPKA ZNA O UBISTVU PEVAČICE KOLIKO I KRISTIJAN GOLUBOVIĆ I STARLETE: Advokat ZORANA MARJANOVIĆA nije uvredio "forenzičara"!

Crna Hronika -

Prvi osnovni sud oslobodio je krivice za uvredu Veljka Delibašića, advokata Zorana Marjanovića, koji je direktora CFI Nenada Šipku javno nazvao prevarantom

Prvi osnovni sud presudio je da advokat Zorana Marjanovića, Veljko Delibašić, nije uvredio direktora privatnog Centra za forenzicka istraživanja (CFI) Nenada Šipku kada ga je nazvao „prevarantom". Kako Kurir saznaje, Šipka je podneo privatnu krivičnu prijavu zbog uvrede, jer je Delibašić tokom gostovanja u dve TV emisije rekao da on „nije forenzičar, vec običan prevarant".

- Sud je ponovo doneo oslobađajuću presudu, po drugi put. Kolega Veljko Delibašić je više puta u medijima izjavio da je Nenad Šipka profesionalni prevarant i zbog toga ga je on tužio. U postupku, Veljko Delibašić je ostao pri svojim izjavama i objasnio sudu da je govorio istinu, da se stvari moraju nazvati pravim imenom i da se prevarant ne može uvrediti ako ga nazovete pravim imenom, odnosno, prevarantom. Tokom celog postupka je dokazivao da je Šipka prevarant i na kraju je sud zauzeo stav da u nastupima mog klijenta nema krivičnog dela, pa je doneo oslobađajuću presudu - potvrdila je za Kurir advokat Milica Nicović, branilac Veljka Delibašića.

Veljko Delibašić
Veljko Delibašićfoto: Foto: Marina Lopičić

Podsetimo, direktor CFI, pokrenuo je krivični postupak protiv branioca Zorana Marjanovića zbog toga što je u julu 2018. na Pink televiziji, posle konstatacije voditelja da Šipka tvrdi da je Jelena Marjanović ubijena na drugom mestu, a ne na nasipu u Borči, Delibašić rekao "čovek koji se predstavlja za forenzičara je najobičniji prevarant. Taj čovek je nacrtao dve lutke, rekao da je to nekakva forenzička analiza, zatim od te dve lutke rekao, ovo je Zoran, ovo je Jelena i to je dokaz da je Zoran ubica. I tu laž je pronosio godinu dana".

Drugu izjavu, koja je zasmetala Šipki, Delibašić je dao na Hepi televiziji u oktobru 2018.

Zoran Marjanović
Zoran Marjanovićfoto: Damir Dervišagić

- Nenad Šipka je čovek koji plasira notorne laži medijima, na taj način obmanjuje javnost. Sve što kaže je ili notorna laž ili poluistina, a što je najgori oblik laži. U pitanju je dakle čokek koji je profesionalni prevarant, dakle, čovek je prevarant! Vara narod tako što na tragediji jedne porodice svojim lažima pravi svoj marketing. On je navodno neki ekonomista i on je napravio firmu koju je nazvao Centar za forenzička istraživanja, ima poluispravan kompjuter i priča laži - rekao je Delibašić i pri svojim izjavama ostao i tokom postupka koji je protiv njega vodio Prvi osnovni sud.

Šipka

Delibašić naneo štetu meni i srpskom narodu

Nenad Šipka, tokom svedočenja pred sudom, kako Kurir saznaje, ostao je pri tome da je Veljko Delibašić svojim izjavama naneo veliku štetu njemu, ali i celom srpskom narodu. On je naveo da je osim u slučaju ubistva Jelene Marjanović, "kao forenzičar radio na 3D analizama slučaja "Topčider", ubistva Velibora Vučurovića u Novom Sadu i na drugim slučajevima.

Kako Kurir saznaje, Delibašić je pred sudom izjavio da Šipku "nije uvredio jer je o njemu govorio samo istinu, i to kako bi umirio javnost koju je Šipka uznemiravao svojim lažima". Naveo je da je "imao profesionalnu i etičku dužnost da građane upozori da je reč o prevarantu".

- Objasnio je da se prevara sastoji u tome što je što je Nenad Šipka završio ekonomski fakulte i registrovan je u APR-u kao veštak ekonomsko-finansijske stuke, specijalista za izgubljenu dobit, a formirao je Centar za forernzička ispitivanja, kako bi se umešao u istragu ubistva, iako ekonomija nema nikakve veze sa patologijom, sudskom medicinom i krivičnim delom teško ubistvo - potvrdila je advokat Milica Nicović.

Inače, kako sazanjemo, Delibašić je objasnio da je u emisijama odgovarao na pitanja novinara o rezultatima istrage o ubistvu pevačice koju je sam sproveo Šipka, a da je za njega bilo isto kao da ga pitaju o tome šta govore o tom slučaju "Kristijan Golubović, Stanija, Soraja i Tijana Ajfon".

Stanija i Kristijan Golubović
Stanija i Kristijan Golubović foto: Printscreen

- Stvari se moraju nazvati pravim imenom, to što Šipka radi jeste prevara - rekao je, kako saznajemo Delibašić pred sudom.

Poznati advokat, podsetimo, jedan je od branilaca Zorana Marjanovića kom se sudi zbog sumnje da je 2. aprila 2016. na nasipu u Crvenki kod Borče, ubio suprugu, pevačicu Jelenu Marjanović. Nenad Šipka, tokom trajanja istrage, tvrdio je da je pevačica ubijena na drugom mestu, a potom naknadno doneta i bačen u kanal. Sudski veštaci, međutim, utvrdili su da je nesrećna žena preminula u kanalu i to u vreme koje se poklapa sa vremenom nestanka.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track