Najnovije vesti

NISU ODUSTAJALI UPRKOS SNEGU I GUSTOJ MAGLI! Pogledajte kako je POLICIJA tražila MATEJA PERIŠA u prvim danima potrage
Foto: Printscreen

potraga

NISU ODUSTAJALI UPRKOS SNEGU I GUSTOJ MAGLI! Pogledajte kako je POLICIJA tražila MATEJA PERIŠA u prvim danima potrage

Crna Hronika
16:34h

Potraga za Matejem Perišem (27) iz Splita ne jenjava ni nakon više od dva meseca, i u to se uverila i ekipa Kurira koja je zajedno sa rečnom policijom tragala za nestalim mladićem!

Periš
Perišfoto: Privatna Arhiva

Koliko su policajci predani potrazi za Perišem, govori i snimak na kome se vidi kako rečna policija patrolira ledenom rekom uprkos gustom snegu koji pada i izuzetno smanjenoj vidljivosti usled magle. Policajce koji su već dva i po meseca angažovani na Savi i Dunavu, ni loši vremenski uslovi nisu omeli u potrazi za Splićaninom kome se svaki trag izgubio u noći između 30. i 31. decembra prošle godine.

00:38

Rečna policija u potrazi za Matejem Perišem

Pripadnici ove jedinice MUP svakodnevno pretražuju priobalje Save i Dunava, ali i korito, i kako kažu, "nema odustajanja, jer potraga za nestalim licem traje sve dok se ono ne nađe". U to nas je uverio i major Miloš Kostić, komandir policijske ispostave za bezbednost na rekama Beograd, Jedinice za bezbednost na rekama MUP Srbije.

- Otkad smo dobili prijavu da je Matej nestao i da se sumnja da je ušao u reku, mi smo na terenu i koordiniramo na Savi i Dunavu. Uspostavili smo kontakte sa alasima, malim nautičarima, pecarošima, kao i sa ostalim građanima. Više organizacionih jedinica MUP učestvuje u potrazi, a što se tiče rečne policije, mi svakodnevno patroliramo i pretražujemo teren sve do granice sa Smederevom - kaže Kostić.

Kostić ističe da je potraga za Splićaninom podignuta na najviši moguci nivo, te da su čak i analizirali sve slične slučajeve u poslednjih pet godina.

03:50

MATEJA TRAŽIMO BEZ PRESTANKA, NEMA ODUSTAJANJA: Kurir sa rečnom policijom tragao za nestalim Splićaninom!

- Pravili smo analizu gde bi sve mogao biti čovek ukoliko se nađe u reci. Ako se poklapa mesto ulaska u vodu, pa gde bi ga potom struja vode odnela. Takođe, gledali smo i godišnje doba u kome su ljudi ulazili u vodu i u kom delu bismo ih tada nalazili. Nakon te opsežne analize, pored svakodnevne pretrage sonarima i dronovima nad rekom i probaljem, pretraživali smo i te delove reke - kaže on, i naglašava da je, pored redovne kontrole na reci, jedan od njihovih zadataka i dalje potraga za Splićaninom.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track