MAŠINA OTMIČARKA IZAŠLA NA SLOBODU, A EVO GDE SU OSTALI KIDNAPERI! Devojčicu oteli iz majčinih ruku, usledila filmska jurnjava!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

epilog

MAŠINA OTMIČARKA IZAŠLA NA SLOBODU, A EVO GDE SU OSTALI KIDNAPERI! Devojčicu oteli iz majčinih ruku, usledila filmska jurnjava!

Crna Hronika -

Francuskinji Emerin Ulije Kristel, koja je sa majkom i očuhom bila uhapšena 13. marta 2015. posle otmice male Maše Prenković, odslužila je pre nekoliko dana zatvorsku kaznu od sedam godina zatvora na koju je osudio Specijalni sud u Beogradu. Njena majka Gorin Aleksis Sandrin Branšu, kao i očuh Sebastijan Branšu, prema nezvaničnim informacijama i dalje su iza rešetaka u Francuskoj.

Podsetimo, filmska otmica dogodila se u beogradskom naselju Braće Jerković. Devojčica je toga dana bila sa majkom u prodavnici, kada su krenule ka kući, majka je u jednoj ruci držala kesu a drugom držala Mašinu ruku.

Maša Prenković, Otmipari
foto: Kurir Press

- Neko me je jako gurnuo. Kada sam se okrenula, videla sam čoveka koji nosi moje dete ka kolima. Potrčala sam, ali me je kod automobila taj čovek odgurnuo. Pala sam i slomila prst. Auto je otišao - ispricala je Mirjana Prenković, tokom svedočenja pred sudom šta se dogodilo toga dana. Žena kojoj su iz ruku oteli dete, odmah je pozvala policiju. Sve patrole dale su se u potragu i otmičari, sa detetom u kolima uhapšeni su dva sata kasnije na naplatnoj rampi kod Šimanovaca. U njihovom automobilu, poronađena su četiri pasoša, tri njihova i jedan koji je pripadao devojčici malo mlađoj od Maše.

Razveli se

Francuza žena ostavila i ponela 50.000 evra

Gorin Aleksis Sandrin Branšu (53) i Sebastijan Branšu (49), razveli su se tokom boravka u pritvoru! Zahtev za razvod, kako je Kurir pisao, podnela je Gorin Aleksis.

- Presudom o razvodu braka njoj je pripalo i 50.000 evra sa njegovog računa jer je sud podelio i inovinu stečenu u braku - otkrio je sagovornik Kurira. Kada je saznao da ga je supruga ostavila, Branšu je navodno pao u depresiju, a onda otpočeo i štrajk glađu.

- Prvo je burno reagovao, pao je i u depresiju i počeo štrajk glađu zbog tuge za suprugom. Odbijao je hranu dvadesetak dana. Međutim, kada je prošao prvi šok, počeo je da piše pisma oštrim tonom francuskoj ambasadi jer je smatrao da ga je supruga pokrala - naveo je on.

Devojčica, Maša Prenković, Oteta
foto: Printskrin

Tokom suđenja, utvrđeno je da su dete oteli, jer su nameravali da francuskom sudu podmetnu DNK male Male, kako bi analizom dokazali da nevenčani suprug Emerin Ulije Kristel, nije biološki otac deteta.

- Tokom suđenja, majka i ćerka su krivicu prebacivale na Sebastijana Branšua, tvrdeći da za otmicu uopšte nisu znale. On se, međutim, branio tvrdeći da dete nije ni bilo oteto, već da je sve urađeno u dogovoru s njenim roditeljima, ali je njegovu sramnu odbranu sud odbacio - podseća sagovornik Kurira. Posle pravosnažne presude, otmičari su zatražili da budu prebačeni u Francusku i da tamo nastave da služe kaznu.

- Sebastina Branšu, koji je osuđen na 10 godina zatvora, kaznu je služio u KPZ Sremska Mitrovica, dok su Gorin koja je kažnjena sa devet i njena ćerka koja je osuđena na sedam godina zatvora, boravile u ženskom zatvoru u Požarevcu. Tokom 2019. svo troje su uputili molbe Francuskoj da ostatak kazne služe u svojoj državi i taj zahtev im je ispunjen - podseća sagovornik Kurira i objašnjava da je Francuska prihvatila presudu našeg suda, što podrazumeva da su prihvaćene kazne i da oni ne mogu da budu pušteni na slobodu dok ih ne odsluže.

Inače, Specijalni sud je osim zatvorskih kazni, za troje Francuza odredio i meru zabrane ulaska u Srbiju od po 10 godina.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track