ŠIJANOV SIN ZAĆUTAO U TUŽILAŠTVU: Uhapšen u poznatom hotelu u Zvorniku, proteran u Srbiju pa prebačen u Centralni zatvor
Foto: Profimedia

saslušan

ŠIJANOV SIN ZAĆUTAO U TUŽILAŠTVU: Uhapšen u poznatom hotelu u Zvorniku, proteran u Srbiju pa prebačen u Centralni zatvor

Crna Hronika -

Vukašin Šijan i Marko V. koji su juče izručeni Srbiji iz Zvornika, danas su privedeni na saslušanje u Više tužilaštvo u Beogradu u kom su, kako Kurir saznaje, odlučili da se brane ćutanjem. Posle saslušanja, sudija za prethodni postupak, odredio im je pritvor do 30 dana.

Oni se, podsetimo, sumnjiče da su učestvovali u incidentu u jednoj kafani na Autokomandi u Beogradu 5. marta, tokom kog je Marko V., navodno ranio gosta M. K. (20).

Kako je Kurir pisao, uhapšeni su u Bosni i Hercegovini prethodne nedelje, posle nešto više od nedelju dana skrivanja. Lisice su im stavljene u jednom poznatom hotelu, a potom su proterani iz Bosne i Hercegovine, pošto je utvrđeno da su u susednu zemlju ušli nelegalno. Izvor Kurira otkria da im je izrečena i mera zabrane ulaska u susednu zemlju u narednih godinu dana.

Nemanja Govedarica
foto: Nebojša Mandić

Angažovao poznatog advokata Govedarica:

Istraga je u toku

Šijanovom saslušanju u tužilaštvu, prisustvovao je poznati beogradski advokat Nemanja Govedarica kog je sin pokojnog Zorana Šijana angažovao da ga brani. - Vukašin Šijan sumnjiči se za nasilničko ponašanje i on je danas iskoristio svoje zakonsko pravo i branio se ćutanjem. Istraga tek predstoji, posle izvođenja svih dokaza, videće se da li je uopšte učestvovao u incidentu - potvrdio je Govedarica kratko za Kurir.

- Šijanu se na teret stavlja nasilničko ponašanje a Marku V. nezakonita proizvodnja, držanje i nošenje vatrenog oružja, izazivanje opšte opasnosti i nanošenje teških telesnih povreda M. K. Prema navodima prijave, Marko V. sumnjiči se da je iz pištolja CZ ispalio hitac koji je M. K. pogodio u nogu, a potom zajedno sa Šijanom pobegao sa lica mesta. Uhapšeni su prošle nedelje u Bosni i Hercegovini - kaže za Kurir izvor iz istrage.

pucnjava, Autokomanda
foto: screenshot Pink tv

Prema nezvaničnim informacijama, pucnjavi je prethodila svađa dve grupe mladića.

- Šijan i Marko V. došli su zajedno u kafanu u ranim jutarnjim satima. Čuli smo da su u nekom trenutku dobacili nešto momku za stolom, a potom videli kako se u svađu umešala i devojka. Ustala je od stola za kojim je sedela sa ranjenim M. K. prišla Šijanu i nešto mu rekla. Tada su svi poskakali, počela je svađa a onda se začuo pucanj - ispričali su očevici događaja. Kako su naveli, napadači su potom pobegli ka obližnjoj pumpi gde su seli u taksi i odvezli se sa mesta događaja.

Vukašin Šijan, podsetimo, sin je žestokog momka iz drugog braka, sa komšinicom koja je ujedno bila i prijateljica njegove prve žene, pevačice Goce Božinovske.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track