VREBAO ŽENE, UBIJAO IH, PA SE S*KSUALNO IŽIVLJAVAO NAD LEŠEVIMA: Jeziv slučaj nekrofilije u Rači, izašao iz zatvora pa uradio ISTO
Foto: Shutterstock

zastrašujuće

VREBAO ŽENE, UBIJAO IH, PA SE S*KSUALNO IŽIVLJAVAO NAD LEŠEVIMA: Jeziv slučaj nekrofilije u Rači, izašao iz zatvora pa uradio ISTO

Crna Hronika -

Javnost se sa razlogom uznemiri kada pedofil ili seksualni prestupnik bude pušten na slobodu, bilo da je u pitanju ukidanje pritvora ili završetak izdržavanja kazne. Kada se osoba sa takvim profilom ličnosti vrati u svakodnevan život, njegovom okolinom zavlada muk. Njegove komšije ne osećaju se bezbedno u sopstvenom komšiluku.

Takav strah je opravdan, jer kako objašnjava kriminolog Dobrivoje Radovanović, opasnost od ponavljanja krivičnog dela je 100 odsto.

Jelena Rafailović, Usijanje dana, Dobrivoje Radovanović
foto: Kurir

Slučaj koji se savršeno uklapa u profil silovatelja povratnika, dogodio se u Rači.

- Čovek je u Rači silovao ženu. Potom ju je ubio i njeno telo prekrio lišćem i granama u nekom jarku pored puta. Sutra se opet vratio i imao seksualni odnos. To je jedna od najtežih vrsta prestupa, kada seksualno opštite sa lešom. On je otkriven i kažnjen je maksimalnom kaznom - kaže kriminolog, piše Telegraf.

Ipak, potkrala se greška. Iako Radovanović ističe da resocijalizacije kod seksualnih prestupnika nema, nisu svi tog mišljenja. Zbog toga je zločin ponovljen.

- Stručnjaci su u nekom momentu procenili da je zatvorenik dovoljno resocijalizovan i pustili su ga na slobodu. Već tri dana kasnije ubio je srednjoškolku koja se vraćala kući iz škole. Šta je tada uradio? Zatrpao ju je lišćem i granama u jarku i sutradan se vratio kako bi je ponovo silovao - dodaje.

Kako ističe, beznačajno je što je on odgovarao za oba zločina jer je pušten i ponovo je nekom naneo zlo.

- Šta imaju roditelji te devojčice što su ga otkrili, što je odgovarao za taj zločin? Na prvom mestu nije trebalo ni da ga puste jer je bilo jasno da će da ponovi krivično delo i da će još neko da strada - zaključuje Radovanović.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja