Kraljevčani uhvaćeni u švercu Somalijaca i Sirijaca

Ilegalci

Kraljevčani uhvaćeni u švercu Somalijaca i Sirijaca

Crna Hronika -
Strani državljani su ilegalno prešli granicu sa Makedonijom, a krivična prijava podneta je Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju

VRANJE- Policija u Vranju saopštila je danas da je podnela krivičnu prijavu protiv Milana S. (35) i Aleksandra J. (37) iz Kraljeva zbog sumnje da su pokušali da prokrijumčare osam državljana Somalije, Sirije i Mauritanije.

Kako se navodi, strani državljani su ilegalno prešli granicu sa Makedonijom, a krivična prijava podneta je Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju.

Sumnja se da su Milan S. i Aleksandar J. 28. avgusta ove godine u blizini Preševa u svojim vozilima primili četiri državljana Sirije, tri državljana Mauritanije i jednog državljanina Somalije kako bi ih prevezli do Niša, ali ih je policija u tome sprečila na putu u selu Polom, u opštini Vladičin Han.

Tužilaštvo je podnelo zahtev za sprovođenje istrage i osumnjičeni su privedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Vranju koji im je odredio pritvor do mesec dana.

Strani državljani su privedeni sudiji Prekršajnog suda u Vranju koji im je izrekao novčane kazne od po 11.000 dinara, koje su trojici zamenjene kaznom zatvora od po 11 dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track