PETORICA UHAPŠENA ZBOG VATRENOG OBRAČUNA U VIKENDICI: Zaplenjena 2 pištolja, bomba i marihuana! Rešen slučaj ranjavanja Nišlije
Foto: Ilustracija, Dado Đilas

PETORICA UHAPŠENA ZBOG VATRENOG OBRAČUNA U VIKENDICI: Zaplenjena 2 pištolja, bomba i marihuana! Rešen slučaj ranjavanja Nišlije

Crna Hronika -

Pripadnici kriminalističke policije Niša fikasnim operativnim radom rasvetlili su ranjavanje Nišlije D.T. (26) koji je sa prostrelnom ranom noge, zadobijenom pod nejasnim okolnostima bio zbrinut u Kliničkom centru u Nišu pre tri dana.

U saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, operativci policije uhapsili su danas Z. M. (55) zbog sumnje da je izvršio krivična dela teška telesna povreda, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je juče uhapsila još četvoro osumnjičenih, N. S. (35), I. B. (35), D. A. (34) i N. S. (30) zbog sumnje da su učinili krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

-Z. M. je, kako se sumnja 19. marta u vikendici N. S. (35) ispalio dva hica iz pištolja, od kojih je jedan pogodio u nogu dvadesetšestogodišnjeg mladića koji je, sa povredama, otišao u Univerzitetski klinički centar Niš, nakon čega su zaposleni obavestili policiju. N. S. (35) i I. B. su juče zatečeni u vikendici dok su, kako se sumnja, pokušavali da sakriju tragove pucnjave, dok su N. S. (30) i D. A. istog dana pronađeni u kući Z. M. dok su, kako se sumnja, pokušavali da sklone dokaze pucnjave. Prilikom pretresa kuće Z. M. zaplenjeni su ručna bomba, pištolj, revolver, nekoliko metaka, kao i 16 paketića marihuane i dve vagice za precizno merenje, saopštila je niška policija.

N. S, I. B, D. A. i N. S. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu, dok će Z. M, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, biti određeno zadržavanje.

Kako je Blic pisao, Nišlija D. T. (27) ranjen je 19.marta a slučaj su prijavili lekari KC Niš kada se javio zbog zbrinjavanja prostrene rane noge. On nije želeo da sarađuje sa policijom, pa je prva verzija price bila da je navodno ranjen dok se kretao Bulevarom cara Konstantina kada je na njega pucala za sada nepoznata osoba iz automobila koji ga je sustigao a da je njega do bolnice dovezao drugi auto koji je zasutavio.

Međutim, efikasnim radom kriminalističke policjie NIša, slučaj je rešen počinicioci identifikovani, pronađeni I privedeni.

Motiv pucnjave za sada je nepoznat I još uvek se utvrđuje.

Kako se saznaje, vikedica u kojoj se desio obračun se nalazi u selu Prosek nadomak Niške Banje.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track