VIDEO JE SAMOUBISTVO VOLJENE OSOBE: Život Davora koji je nasmrt izbo majku Kaju obeležile dve STRAŠNE tragedije
Foto: Nemanja Nikolić

prijateljica otkrila detalje

VIDEO JE SAMOUBISTVO VOLJENE OSOBE: Život Davora koji je nasmrt izbo majku Kaju obeležile dve STRAŠNE tragedije

Crna Hronika -

Davor P, koji je u utorak nožem nasmrt izbo svoju majku Katarinu P. u porodičnom stanu u Ulici Mije Kovačevića u Beogradu, ostao je bez sestre pre mnogo godina, a njegova devojka ubila se pred njegovim očima.

Katarina, koju su odmilošte zvali Kaja, imala je 78 godina. Umesto da spokojno provodi penzionerske dane, zbog beskrajne ljubavi prema suprugu, koji boluje od demencije a uz to je i nepokretan, odlučila je da sama brine o njemu. Nije htela da ga smesti u Dom za stara lica, iako je ona bila vitalna, prema rečima njene prijateljice.

Pre mnogo godina doživela je ono što je za svakog roditelja najteže, da izgubi dete. Njena ćerka se razbolela i preminula.

Palilula, ubistvo, sin ubio majku
foto: Nemanja Nikolić

- Ta tragedija je za porodicu bila rak-rana. Nikada nisu mogli da se pomire sa velikim gubitkom - kaže sagovornica.

A onda se dogodilo nešto još još strašnije, nezamislivo. Umesto da brine o starim roditeljima, njen sin Davor (55) digao je ruku na nju. Nažalost, na tome se nije zaustavio. Sutradan ju je ubio. Nakon ubistva, objašnjava sagovornica, Davor je izašao i šetao ulicom. On je potom otišao u policijsku stanicu i rekao "Ubio sam majku".

- Tek tako je rekao, bez promena facijalne ekspresije ili bilo šta slično, kao da se ništa nije desilo - kazao je izvor Kurira.

Prema rečima Kajine prijateljice, Davor se lečio u privatnoj psihijatrijskoj ustanovi. Katarina je pokušavala da sazna u kojoj, kako bi od lekara dobila savet šta da učini. Kako da pomogne i sebi i njemu. Nije uspela. Pored velike porodične tragedije, sagovornica kaže da je Davor doživeo još nešto strašno. Njegova devojka se ubila hicima iz pištolja pred njegovim očima.

- Video je samoubistvo voljene osobe, što je dodatno uticalo na njega. Ali Kaja je mogla da bude spasena. Strašno je jer je to moglo biti sprečeno. Nadala sam se da će ga bar pritvoriti, nakon svega. Možda bi danas bila živa - objašnjava.

O ubijenoj Katarini svi imaju samo reči hvale. Komšije su rekle da su oboje bili dobri i da ne mogu ni da pretpostave šta je moglo da dovede do ovakve tragedije.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su Davora P. (55) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

(Kurir.rs/Blic)

Bonus video:

17:50

SPREČIO SAM TELEFONSKIM RAZGOVOROM SAMOUBISTVO KOLEGE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track