00:13

BJELOGRLIĆ STIGAO U SUD Poznati glumac danas seda na optuženičku klupu

Prvi osnovni sud u Beogradu

BJELOGRLIĆ ZA DANAS ZAVRŠIO U SUDU Izjavio da nije kriv, odbrana tvrdi da 1 snimak fali EVO KOJE POZNATE PREDLAŽU ZA SVEDOKE VIDEO

Crna Hronika -

Događaj koji se odigrao u jednom hotelu u Nišu, snimile su i sigurnosne kamere

BEOGRAD - Poznati glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić danas je prvi put seo na optuženičku klupu Prvog osnovnog suda u Beogradu, koji će protiv njega voditi postupak zbog optužbi za nasilničko ponašanje prema kolegi Predragu Antonijeviću.

On se danas pred sudijom izjasnio o krivici rekavši da nije kriv i da nije izvršio krivično delo posle čega su njegovi branioci zatražili od suda da pribavi sve snimke sa sigurnosnih kamera iz niškog hotela Ambasador u kojem se incident dogodio tvrdeći da su javnost i sud videli samo deo i da nedostaje snimak s kamere iznad recepcije. Današnje ročište završeno je nešto posle 12.30 sati.

Izlazak iz suda

1 / 4 Foto: Zorana Jevtić

Oni su tvrdili i da je Bjelogrlić preživeo medijski linč, te kao nove svedoke predložili Andriju Kuzmanovića, Milana Marića, Ognjena Glavonića, Biljanu Srbljanović, Željka Joksimovića, ali nisu naveli o kojim okolnostima bi oni trebalo da svedoče o događajima u hotelu dodavši da će to objasniti tek pošto Bjelogrlić na sledećem ročištu bude izneo svoju odbranu. Prethodno su kao svedoci bili navedeni i saslušani glumica Katarina Radivojević, Maksa Ćatović...

00:30

Glumac Bjelogrlić IZJAVIO DA NIJE KRIV u slučaju koji se vodi protiv njega za napad na Predraga Antonijevića

Sledeće suđenje zakazano je za 7. jun. Kada je sudija saopštila da je suđ enje za danas završeno, Bjelogrlić je sa optužničke klupe pitao: Ja neću danas iznositi odbranu, ja sam se spremio...

Dragan Bjelogrlić
foto: Zorana Jevtić

Nešto pre 11 časova stigao je u sud u pratnji advokata Jugoslava Tintora i Gorana Draganića. Sam početak suđenja Bjelogrliću, zakazan za danas, neizvestan je jer je odbrana zatražila od suda da obezbedi veću sudnicu kako bi svi zainteresovani mediji mogli da uđu i prate suđenje.

- Od suda smo zatražili da obezbedi sudnicu, kako bi svi zainteresovani predstavnici medija mogli da prate postupak. Videće se i zbog čega - rekao je Tintor. U toku je pauza, kako bi se proverilo da li je slobodna neka veća sudnica.

1 / 8 Foto: Zorana Jevtić

Dragan Bjelogrlić je početak suđenja zakazan za 11 sati čekao u kafiću. On je uslikan na 50-ak metara od suda gde je pio kafu sa advokatom Jugoslavom Tintorom.

Početak suđenja čekao u kafiću, pio kafu sa advokatom Tintorom

1 / 6 Foto: Zorana Jevtić

Incident zbog kog su Bjelogrlić i Antonijević završili pred sudom, podsetimo, dogodio se u tokom održavanja manifestacije Filmski susreti, 23. avgusta u Nišu.

- Suđenje je zakazano za 24. mart - potvrđeno je za Kurir iz Prvog osnovnog suda u Beogradu.

Dragan Bjelogrlić
foto: Zorana Jevtić

Istragu protiv Bjelogrlića, podsetimo, vodilo je Osnovno javno tužilaštvo u Nišu, koje je posle saslušanja osumnjičenog Bjelogrlića, Antonijevića i drugih svedoka, obavljenih veštačenja, podiglo optužni predlog protiv glumca i reditelja.

- Događaj koji se odigrao u jednom hotelu u Nišu, snimile su i sigurnosne kamere - podseća sagovornik Kurira.

Dragan Bjelogrlić
foto: Zorana Jevtić

Posle završene istrage, tužilaštvo u Nišu je predložilo sudu da Bjelogrliću za nasilničko ponašanje izrekne kaznu od šest meseci. Predmet je, međutim, po odluci Vrhovnog kasacionog suda prosleđen beogradskom sudu, pošto je zaključio da iz razloga celishodnosti postupak treba voditi pred sudom u Beogradu.

- Okrivljeni, oštećeni, branioci kao i svedoci su iz Beograda, pa je celishodnije da se postupak vodi u glavnom gradu, nego da na svako suđenje svi učesnici u postupku osim zamenika tužioca putuju u Niš. Svi dokazi dostavljeni su uz optužnicu - potvrdio je sagovornik Kurira.

00:13

BJELOGRLIĆ STIGAO U SUD Poznati glumac danas seda na optuženičku klupu

Bjelogrlić, Antonijević i ostali svedoci, među kojima je i glumica Katarina Radivojević, pred sudom u Beogradu prvi put bi javno trebalo trebalo da svedoče o incidentu koji se dogodio u niškom hotelu.

Kurir.rs/J.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track