PLAĆENIK UBIO PIT BULOVOG BRATA U VRANJU, PA NASTAVIO EGZEKUCIJE PO CRNOJ GORI: Škaljarac osuđen za dve likvidacije na 20 godina
Foto: Privatna arhiva

presuda višeg suda u podgorici

PLAĆENIK UBIO PIT BULOVOG BRATA U VRANJU, PA NASTAVIO EGZEKUCIJE PO CRNOJ GORI: Škaljarac osuđen za dve likvidacije na 20 godina

Crna Hronika -

Marjan Vujačić, koji je 2. marta pred sudom u Vranju osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva Jugoslava Cvetanovića, pred podgoričkim Višim sudom u Podgorici osuđen je na još 20 godina robije zbog ubistva Veselina Kalezića i Mila Ilića.

Rade Popović, kom se u sudilo za pomaganje Vujačiću u ubistvima, prema pisanju Pobjede, oslobođen je optužbi.

Jugoslav Cvetanović, Saša Cvetanović PitBul
foto: Kurir, Privatna arhiva, MUP

Veselin Kalezić, podsetimo ubijen je 19. novembra 2018. u Podgorici, ispred jednog kafića. Njegov prijatelj Milo Ilić, likvidiran je nekoliko meseci kasnije, 30. aprila 2019. nakon što je u blizini Autobuske stanice u Podgorici izašao iz kladionice i krenuo ka svom automobilu. Kamere su tada snimile osobu sa kačketom, koja je u njega ispalila 13 hitaca.

Vujačiću su lisice na ruke stavljene 12. juna 2019. u Novom Sadu i to zbog sumnje da je pre dve likvidacije u Crnoj Gori, u Vranju 2017. ubio Jugoslava Cvetanovića. Cvetanović je inače rođeni brat Saše Cvetanovića, zvanog Pit Bul, koji je ubio rođenog brata Luke Bojovića, Nikolu Bojovića u centru Beograda 2014. Pit Bul, podsetimo, za taj zločin je pravosnažno osuđen na 35 godina zatvora, a pred sam kraj suđenja upozoravao je u sudnici da bi brat mogao da mu bude ubijen.

Nikola Bojović
foto: Privatna Arhiva, Zorana Jevtić

- Molim vas da pozovete mog brata da svedoči dok je još živ. Kako se stvari dešavaju, ubijaju se advokati i ostali, pozovite ga što pre da sve objasni - obratio se Saša Cvetanović sudskom veću u martu 2017., a brat mu je ubijen šest meseci kasnije.

Kada se zločin dogodio, Cvetanović se javio za reč i za sudskom govornicom rekao:

- Čestitam Luki Bojoviću što mi je ubio brata.

Presudom je navodno utvrđeno da je Vujačić sačekao Cvetanovića ispred kladionice u Vranju, prišao mu i u njega ispalio 14 hitaca. Kao i dve likvidacije u Crnoj Gori za koje je osuđen, i ubistvo u Vranju snimile su sigurnosne kamere. On je međutim, tokom suđenja negirao krivicu, a za zločine u Crnoj Gori sudilo mu se u odsustvu.

Kako su pisali crnogorski mediji, sumnja se da je Vujačić blizak "škaljarskom klanu".

Kurir.rs/J. S.

Bonus video:

02:44

ŠKALJARSKI VS KAVAČKI KLAN: Šestogodišnji rat odneo više od 50 žrtava (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja