AUSTOBUS PENZIONERKI SMRSKAO NOGE! Beograđanka teško povređena, njen sin ogorčen: Vozač nam se nije ni izvinio
Foto: Dado Đilas, Privatna Arhiva

strašno

AUSTOBUS PENZIONERKI SMRSKAO NOGE! Beograđanka teško povređena, njen sin ogorčen: Vozač nam se nije ni izvinio

Crna Hronika -

Penzionerka Snežana. M. (69) teško je povređena u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu prilikom ulaska u gradsku autobus na liniji 79, kada su se vrata iznenada zatvorila i vozilo je krenuo dok još nisu svi putnici ušli.

Snežana M.
Snežana M. foto: Privatna Arhiva

Kako za Kurir objašnjava sin povređene žene, ona se u trenutku nesreće, 25. marta, nalazila sa svojim suprugom na autobuskoj stanici, a vozač je iznenada zatvorio vrata, ne obraćajući pažnju da li su svi putnici ušli u vozilo. Pošto je žena pala, točkovima joj je prešao preko ove noge i smrskao ih.

- Moja majka nije ni ušla u autobus, iza nje je bio moj otac i još pet putnika. Vrata su joj prvo prignječila ruku, a kada je autobus krenuo ona je pala na lađea, tako da su joj noge ostale ispod točka - kaže Snežanin sin i nastavlja:

- Vozač uopšte nije obratio pažnju, očevici su ispričali kako nije ni gledao šta se dešava, već da je pričao sa drugim vozačem, tako da kad je taj drugi krenuo i on je zatvorio vrata i krenuo bez da pogleda u retrovizor.

Teške povrede
Teške povredefoto: Privatna Arhiva

On napominje da vozač nije pokazao ni trunku kajanja, kao i da im se niko iz firme nije ni izvinio.

- Vozač je apsolutno opušteno pričao o tome šta se desilo, nije ni jednog momenta pokazao da mu je žao. Pravdao se rečima: "Novi autobusi sami kreću, čim se zatvore vrata", pa dobro nije spejs šatl pa da ne može da ga kontroliše - naglasio je sin nesrećene žene.

Snežani M. su konstatovane teške telesne povrede, ima prelom na desnoj nozi i ona je sa mesta nesreće prevezena kolima Hitne pomoći.

- Da nesreća bude veća, Hitna pomoć nije došla više od 20 minuta. A, nakon toga usledio je još jedan šok. Kada je izlazila iz bolnice, dvojica taksista su odbila da je prime u vozilo, jer ima gips i zavoje na nogama, a izgovor im je bio: "Ne želimo da nam isprlja automobil - navodi šokirani sin:

povređena baka, Beograd
foto: Privatna Arhiva

- Spremamo tužbu i protiv saobraćajnog preduzeća i protiv taksi udruženja. Moja majka je pretprela veliki stres, pije lekove za smirenje i u konstantnim je bolovima. Otac mi je teško bolestan, preživeo je tešku bolest i nekoliko infarkta, ovo je i za njega veliki stres. Gledao je kako mu suprugu gazi autobus - naglašava sin.

Naš sagovornik naglašava da je prava sreća što mu je majka uopšte ostala živa.

- Mogla je i da pogine. Da je kojim slučajem pala ka napred, a ne na leđa, točak bi joj prešao preko glave. Njoj se stanje danas pogoršalo i sutra će morati hitno u bolnicu. Sumnjaju i na tromb - završava on.

povređena baka, Beograd
foto: Privatna Arhiva

Kurir.rs/J. Mladenović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track