00:28

Porodice rudara ispred bolnice u Aleksincu

većina s lakšim povredama

U SMENI BILO 49 RUDARA, 18 HOSPITALIZOVANO: Direktor Opšte bolnice u Aleksincu o povređenima u rudniku

Crna Hronika -

Direktor Opšte bolnice u Aleksincu doktor Goran Vidić kaže da su četiri ekipe Doma zdravlja Aleksinac na terenu, kao i ekipe iz Zaječara i Knjaževca koje su uključene.

Navodi da je u Opštoj bolnici u Aleksincu zbrinuto 18 povređenih rudara, od toga 15 sa lakim povredama, dvojica sa povredama lakta i jedan sa serijskim prelomom pet rebara, ali da je i on van životne opasnosti.

"Svi pacijenti koji nisu hitni i operacije koje su planirane su otkazani, pacijenti su pušteni, mobilisali smo i ostala odeljenja u zgradi. U ovom trenutku mi nemamo problem sa kapacitetima", dodaje doktor.

Ističe da su u kontaktu sa upravom rudnika i da je 49 rudara bilo u smeni.

"Teška je situacija ovde, tu je i rodbina, ljudi su uznemireni. Nama nije nažalost prva nesreća. Aleksinac i okolina su poznati po tome, to se sada ponovilo", navodi Vidić.

U Nišu zbrinuta dva rudara, najava dolaska 20 do 30 rudara

Direktor UKC Niš doktor Zoran Perišić kaže za RTS da su za sada u toj zdravstvenoj ustanovi zbrinuta dvojica rudara, oba sa povredama grudnog koša.

"Imamo najavu dolaska jedne veće gupe – između 20 i 30 povređenih rudara, tako da će oni biti svi pregledani i vrlo verovatno zbrinuti u Kliničkom centru. Svi će dobiti najbolju medicinsku negu, u to ne treba sumnjati", dodaje doktor.

Ističe da imaju kapacitete i da su sve službe spremne.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track