OGLASIO SE DIREKTOR BOLNICE U ALEKSINCU: Poznato stanje povređenih rudara, dvojica odmah upućena u KC Niš (VIDEO)
Foto: Kurir Televizija, Nenad Kostić

OGLASIO SE DIREKTOR BOLNICE U ALEKSINCU: Poznato stanje povređenih rudara, dvojica odmah upućena u KC Niš (VIDEO)

Crna Hronika -

Goran Vidić direktor bolnice u Aleksincu rekao je da su dvojica rudara, koji su jutros povređena zbog visoke koncentracije metana u rudniku "Soko" kod Sokobanje, prebačena u KC Niš, dvojica vraćena na kućno lečenje, dok su ostali u stabilnom stanju.

01:27

Direktor bolnice Goran Vidić u Aleksincu o stanju povređenih rudara

- Primili smo 21 rudara, jedan je odmah upućen u KC Niš zbog trovanja gasom, a dvojica povređenih poslati su na kućno lečenje. Naknadno, nakon pregleda i na predlog neurologa nakon skenera glave još jedan rudar je poslat na lečenje u Niš - rekao je direktor bolnice.

Dodao je da su ostali rudari koji su smešteni u bolnicu u stabilnom stanju.

- U bolnici je 17 pacijenata. Obišli smo ih, svi su dobro. Od 17 pacijenata, 15 ima lakše telsne povrede, a zadržani su i zbog udisanja gasa, ostaju najmanje 24 sata u bolnici. Dvojica povredjenih primljena su zbog povrede lakta. Oni imaju teške povrede ali su na toj skali minimalne. Jedan ima naprsnuće lakta, a drugi prelom lakta i najverovatni će biti neoperativno. Svi su stabilnog stanja - rekao je direktor bolnice Goran Vidić.

Nesreća u rudniku se, da podsetimo, desila oko 4 sata ujutru. U nesreći su poginuli rudari Zlatković Darko (43), Nenad Trivunac (37), Petrović Petar (31), Grujić Radovan (47), Čokorilo Branko (56), Branislav Zlatanovoić (65), Živković Bratislav (59), Stajić Bojan (34).

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja